Відділ державної реєстрації селищної ради повідомляє

Відділ державної реєстрації селищної ради повідомляє

Мін'юст наказом від 05.05.2023 № 1692/5 затвердив новий Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Він запрацює через десять днів з дня його офіційного опублікування. Наразі Наказ не опублікований. Пошук відомостей в ЄДР здійснюють за такими ідентифікаторами: 1. щодо юридичної особи: ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (далі - ідентифікаційний код); керівник або інша особа, яка може вчиняти дії від імені юридичної особи; засновник (учасник); кінцевий бенефіціарний власник; 2. щодо відокремленого підрозділу юридичної особи - найменування та/або ідентифікаційний код; 3. щодо фізичної особи - підприємця - прізвище, власне ім'я, по батькові (за наявності) та/або реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта); 4. щодо громадського формування, що не має статусу юридичної особи, - найменування та його вид (громадське об'єднання, структурне утворення політичної партії, постійно діючий третейський суд, відокремлений підрозділ іноземної неурядової організації, представництво, філія іноземної благодійної організації). Для отримання відомостей з ЄДР у паперовій формі особа, яка бажає отримати такі відомості, звертається до будь-якого суб'єкта державної реєстрації (крім Міністерства юстиції України, його територіального органу), нотаріуса. Коли заявник бажає отримати документи, що містяться в реєстраційній справі в паперовій формі, він звертається до суб'єкта державної реєстрації, що відповідно до закону уповноважений зберігати реєстраційну справу у паперовій формі. Якщо ж заявник бажає отримати виписку з ЄДР для проставлення апостиля, він звертається до територіального органу Міністерства юстиції України. Відомості з ЄДР надають у паперовій або електронній формі, що мають однакову юридичну силу, за допомогою програмного забезпечення та містять обов'язкове посилання на ЄДР. Виписка ЄДР для проставлення апостиля та документи, що містяться в реєстраційній справі, надаються тільки у паперовій формі, крім випадку отримання документів, що містяться в реєстраційній справі, що здійснюється в електронній формі.Більш детально за посиланням: https://uteka.ua/ua/publication/news-14-novosti-zakonodatelstva-1-minyust-obnovil-proceduru-predostavleniya-informacii-iz-egr uteka.ua

Як УБД оформити пільги на «комуналку»?

Як УБД оформити пільги на «комуналку»?

Ветерани війни мають низку пільг, зокрема, на комунальні послуги. Громадянину, який отримав посвідчення «учасника бойових дій» та хоче оформити пільги на оплату житлово-комунальних послуг, потрібно звернутися до органу Пенсійного фонду (ПФУ) та подати заяви:

Отримуйте витяг про несудимість онлайн у застосунку Дія

Отримуйте витяг про несудимість онлайн у застосунку Дія

  Витяг про несудимість потрібен у багатьох ситуаціях — від прийняття на роботу до участі в тендері або обліку у військкоматі. Повністю автоматизували послугу. Більше не треба вводити дані вручну. Інформація автоматично підтягуватиметься, якщо ваші дані є в реєстрах. Через 5 хвилин після отримання витягу вам надійде пуш-сповіщення. Також не забудьте оновити Дію до останньої версії. Тільки після цього зможете отримати документ за кілька кліків.

Відділ державної реєстрації Ружинської селищної ради інформує

Відділ державної реєстрації Ружинської селищної ради інформує

  З 07.04.2023 оновлено програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (ЄДР). В рамках проведеного оновлення було доопрацьовано функціонал прикладного програмного інтерфейсу ЄДР, а саме: - виправлено недолік з відображенням даних щодо відокремлених підрозділів юридичної особи; - удосконалено відображення даних щодо кінцевих бенефіціарних власників юридичної особи.

Відділ державної реєстрації надає роз'яснення щодо виправлення помилок у відомостях Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Відділ державної реєстрації надає роз'яснення щодо виправлення помилок у відомостях Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Технічна помилка (граматична описка, друкарська, арифметична чи інша помилка), допущена під час внесення відомостей про речові права, обтяження речових прав до ДРП помилка виправляється: самостійно державним реєстратором: за умови, що документи за результатом розгляду заяви заявнику не видавалися (абз.1ч.2ст.26 Закону); одночасно з проведенням відповідної державної реєстрації прав, якщо встановлено наявність допущеної технічної помилки під час проведення попередніх реєстраційних дій, що підтверджується документами реєстраційної справи (абз.5п.37 Порядку №1141). на підставі заяви особи, відомості про речові права, обтяження речових прав якої містять помилку після отримання заявником документів за результатами розгляду заяви: якщо помилку допущено у відомостях про суб’єкта речового права, обтяження, відомостях про речове право, обтяження, відомостях про нерухоме майно, у тому числі його технічних характеристиках, або якщо відбулося виправлення такої помилки в документах, що подавалися для державної реєстрації прав, або відбулася зміна адреси об’єкта нерухомого майна (абз.2ч.2ст.26 Закону). Виправлення помилки, відомостей, що впливають на права третіх осіб, здійснюється державним реєстратором виключно за наявності згоди таких осіб або на підставі судового рішення (абз.3ч.2ст.26 Закону).

Відділ державної реєстрації селищної ради повідомляє

Відділ державної реєстрації селищної ради повідомляє

Внесено зміни до порядку отримання відомостей з реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство Змінами, серед іншого, уточнено параметри запиту для отримання інформаційного листа з відомостями з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (далі – Єдиний реєстр підприємств), а також розширено коло підписувачів інформаційних листів, які надаються міжрегіональними управліннями Міністерства юстиції України.