Місія – пережити спеку: поради з харчування від Центру громадського здоров’я України
Місія – пережити спеку: поради з харчування від Центру громадського здоров’я України.
Пийте достатньо рідини: краще - звичайну питну воду.
Обирайте легку їжу, зокрема, овочі, фрукти, салати та нежирні білкові страви та продукти з охолоджуючим ефектом - огірки, кавун, диня та м'ята.
Їжте меншими порціями, але частіше – це допоможе підтримати необхідний рівень енергії
Не вживайте важку та жирну їжу - вона може підвищити ризик теплового удару. А також спецій, зокрема, червоний перець, чорний перець, імбир, часник та ін.
Обмежте сіль в раціоні та перероблені продукти (так-так, ковбаски і булочки - не можна)
Морозиво – не вихід для охолодження, адже вживання будь-якої їжі підвищує температуру, бо процес травлення -тепловиділяючий. І після порції морозива ви можете ще гірше переносити спеку.