Пошук

Вивчаємо історико-культурну спадщину Ружинської громади

Дата: 15.04.2024 10:13
Кількість переглядів: 156

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації  від 10 січня 2024 року № 9 «Про проведення обласних заходів екскурсійно-краєзнавчого напряму у 2024 році», листа Центру позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради «Про проведення  обласного конкурсу «Чуття єдиної родини» від 12.03.2024 року №9-179, наказу відділу освіти Ружинської селищної ради від 14.03. 2024 року № 24 «Про проведення  І етапу конкурсу «Чуття єдиної родини» та з метою залучення учнівської молоді до активної краєзнавчої науково-дослідницької роботи з вивчення історико-культурної спадщини українського народу та природного різноманіття рідного краю, збереження традицій української родини, формування ціннісних духовних орієнтирів і виховання національної свідомості дітей та учнівської молоді продовж березня цього року в Ружинській громаді було проведено І етап конкурсу «Чуття єдиної родини».

           У конкурсі  взяли участь 7 закладів загальної середньої освіти – Білилівський, Немиринецький,  Бистрицький, Мовчанівський, Ягнятинський, Зарудинецький та Топорівський ліцеї.

          Конкурс проходив за умовами проведення етнолого-краєзнавчої експедиції «Чуття єдиної родини» в двох номінаціях: «Історія однієї родинної світлини» та «Багатослів’я мовчазних речей». Всі роботи, які були представлені на І етап, заслуговують на увагу і гарну оцінку. Однак, за умовами конкурсу на обласний етап від кожної громади, яка брала участь у конкурсі, треба було відібрати  по одній роботі з кожної номінації.

          Під час оцінювання робіт журі враховувало пізнавальне значення науково-дослідницької роботи, відображення пошукової роботи, грамотність, повнота розкриття теми дослідження та її актуальність, наявність ілюстративних та додаткових матеріалів, якість відеозйомки та ін.

          В результаті роботи журі переможцям І етапу конкурсу «Чуття єдиної родини» в номінації «Історія однієї родинної світлини» стали здобувачі  освіти 8  класу Бистрицького ліцею Устименко Єва (керівник Первушина Л. П., вчителька історії), яка представляла роботу на тему «Серце віддав Україні»,  в номінації «Багатослів’я мовчазних речей» перемогу на І етапі здобула учениця 10 класу Зарудинецького ліцею Клюско Софія (керівник Грибок М. Ю., вчителька історії), яка підготувала роботу  на тему «Символ нескореності».

          На обласний етап конкурсу  від громад Житомирщини надійшло 34 роботи. Свої дослідження  учасники презентували під час онлайн-конференції. Здобувачі освіти  закладів загальної середньої освіти  нашої громади успішно захистили вищевказані проекти і в номінації «Історія однієї світлини» вибороли диплом ІІ ступеня (Бистрицький ліцей Устименко Єва, 8  клас), в номінації  «Багатослів’я мовчазних речей» вибороли диплом ІІІ ступеня ( Зарудинецький  ліцей  Клюско Софія, 10 клас).

          Хочу відзначити, що в  обласному етапі конкурсу  взяли участь здобувачі освіти Немиринецького ліцею, які виявили бажання самостійно долучитися до цього конкурсу. Робота здобувачів освіти Немиринецького ліцею, представлена  Дроботюком Владиславом, учнем 11 класу, мала назву «Вушки – національна страва села Немиринці Бердичівського району Житомирської області». Ця робота була гідно оцінена членами журі обласного етапу, за що Дроботюк Владислав отримав диплом ІІІ ступеня.

          Щиро вітаємо переможців та дякуємо всім здобувачам освіти та керівникам – вчителям історії, які долучилися до даного конкурсу, за зацікавленість  історико-культурною спадщиною українського народу, збереження національних та родинних традицій.

Олександр КОЛЯНОВСЬКИЙ                               Директор КУ «ЦПРПП» РСР

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь