Пошук

Минулої доби жителі Бердичівщини збагатили шахраїв майже на 100 тисяч гривень

Дата: 10.04.2024 09:35
Кількість переглядів: 76

Минулої доби жителі Бердичівщини збагатили шахраїв майже на 100 тисяч гривень

Серед шахрайських схем, у які повірили заявники - «допомога» псевдопрацівників банку та фейкова грошова виплата у месенджері.

«На Вашу картку надійшли гроші. Для зарахування продиктуйте секретний код....» - такі слова почув 58-річний заявник у телефонній розмові від так званого представника банку. Чоловік виконав вказівку співрозмовника, оскільки дійсно чекав надходження коштів. Вже згодом він виявив відсутність на рахунку більш ніж 54 тисяч гривень.

Секретний код повідомив псевдопрацівнику банку і 73-річний житель Андрушівської громади, повіривши, що це потрібно для оновлення інформації та ідентифікації банківського клієнта. У результаті втратив 27 тисяч гривень.

Неприємності сталися й з 68-річною бердичівлянкою. Жінка хотіла отримати фінансову допомогу. Відтак, перейшовши за посиланням, що обіцяло державні виплати, вона ввела номер картки, куди мала зарахуватися допомога, а натомість отримала повідомлення про списання 16 500 гривень власних заощаджень.

Нині за всіма вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних осіб, а також нагадують правила, які допоможуть убезпечити вас від подібних злочинних посягань:

перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях;

 пам’ятайте, працівники банку ніколи не телефонують, щоб дізнатися зазначену інформацію. Якщо ви сумніваєтесь у почутому від незнайомців, передзвоніть самі, але вже на офіційний номер телефону банку. Він зазначеній у вас на картці. Або завітайте до найближчого банківського відділення особисто. Інших способів розв'язати проблемні питання не існує!

Також будьте обережними з підозрілими посиланнями: перед тим, як натиснути на лінк, запропонований через смс, чат-боти або у месенджерах, перевірте правдивість інформації в офіційних джерелах. Для цього ознайомтеся з публікаціями на урядових сайтах, проконсультуйтеся за телефонними «гарячими лініями» або у банківських установах.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом!

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь