На виконання пункту 1 частини другої статті 26 Закону України «Про управління відходами» виконавчим комітетом Ружинської селищної ради розробляється місцевий план управління відходами на території громади.

Місцевий план управління відходами спрямований на поліпшення стану благоустрою населених пунктів громади, охорони навколишнього природного середовища, санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, створення умов для залучення коштів бюджетів усіх рівнів, інвестиційних та кредитних ресурсів, міжнародно-технічних допомог. Мета плану це реалізація невідкладних та перспективних заходів щодо збору, видалення, знешкодження, утилізації побутових відходів на основі сучасного вітчизняного та світового досвіду. Система збирання побутових відходів включає обов’язкове впровадження планово-регулярної системи збирання побутових відходів та облаштування контейнерних майданчиків у відповідності до вимог чинного законодавства.

З метою запровадження роздільного збирання побутових відходів в населених пунктах громади у квітні місяці планується встановлення нових контейнерів у  наступних населених пунктах:

с.Березянка по вул.Шкільна,3 (поряд з приміщенням гімназії), с.Бистрик по вул.Миру,1В (поряд з магазином), с.Вербівка по вул.Миру,76 (поряд з магазином), с.Верхівня по вул.Миру (поряд з магазином), с.Голубівка по вул.Центральна (поряд з павільйоном авто зупинки), с.Дерганівка по вул. Центральна (поряд з адмінбудівлею старостинського округу), с.Немиринці по вул.Центральна (поряд з громадською вбиральнею), с.Ягнятин по вул.Центральна,76А (поряд з магазином «СВ»).

Фото без опису