Пошук

У п’ятницю відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 04.06.2023 12:40
Кількість переглядів: 253

  Ключове питання, яке розглядалося комісією - доступність укриттів для жителів громади під час повітряних тривог. Загалом на території громади нині функціонує 36 укриттів різного типу, серед яких є як комунальної власності, так і приватні об’єкти. Всі вони під час повітряної тривоги повинні бути доступними для укриття бажаючих потрапити туди. Тому, на засіданні комісії балансоутримувачів укриттів зобов’язано вживати негайних заходів щодо відкриття захисних споруд цивільного захисту населення (укриттів, протирадіаційних укриттів) з метою забезпечення доступу до них громадян під час оголошення повітряних тривог на території Ружинської селищної територіальної громади.

Крім того, балансоутримувачі укриттів зобов’язані оновити, а в разі відсутності - встановити покажчики руху та вивіски біля входу до захисних споруд, а також відкоригувати персональний склад, а в разі необхідності - створити формування (призначити відповідальних осіб) з обслуговування фонду захисних споруд підготувати їх та провести з ними тренування.

Крім того, протягом п’ятниці-неділі уповноваженими представниками селищної ради, поліції та ДСНС відбуваються комісійні обстеження стану укриттів та їх доступності для громадян. Результати такої перевірки будуть обговорені на засіданні виконавчого комітету селищної ради наступного тижня з прийняттям відповідних рішень. 

Закликаємо мешканців громади під час оголошення повітряної тривоги не ігнорувати її сигнали і невідкладно прямувати в укриття, найпростішим із яких є погріб, котрий наявний у майже кожній приватній оселі. Ворог підступний, і те, що Ружинщину досі не зачепило, не значить, що ми тут у безпеці і можна ігнорувати тривогу!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь