РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Центр надання адміністративних послуг інформує

Дата: 12.04.2023 16:03
Кількість переглядів: 205

:Однією з причин відмови у державній реєстрації громадських об'єднань може бути невідповідність назви вимогам українського законодавства.

Відтак, написання найменування громадського об’єднання регулюється Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», Законом України «Про громадські об’єднання» та Вимогами до написання найменування юридичної особи, її відокремленого підрозділу, громадського формування, що не має статусу юридичної особи, крім організації профспілки, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України від 05.03.2012 № 368/5. До загальних вимог до найменування ГО належать :

1.   Найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму (крім державних органів, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ) та назву.

2. Організаційно-правова форма юридичної особи визначається відповідно до класифікації організаційно-правових форм господарювання, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері технічного регулювання.

3.   Назва юридичної особи може складатися з власної назви юридичної особи, а також містити інформацію про мету діяльності, вид, спосіб утворення, залежність юридичної особи та інші відомості згідно з вимогами до найменування окремих організаційно-правових форм юридичних осіб, установленими Цивільним, Господарським кодексами України та цим Законом. 4.   Найменування юридичної особи не може бути тотожним найменуванню іншої юридичної особи (крім органів місцевого самоврядування). Більше про спеціальні вимоги та деталі використання власних назв ГО, читайте на сайті #центральнаюстиція за посиланням:

https://centraljust.gov.ua/news/info/vimogi-do-naymenuvannya-gromadskogo-obednannya

centraljust.gov.ua

Фото без опису

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних