Пошук

Нарада з керівниками закладів освіти громади

Дата: 29.03.2023 11:50
Кількість переглядів: 422

Керівники закладів освіти громади прозвітували перед селищним головою Людмилою Біляк про фінансово-господарську діяльність очолюваних ними шкіл та дитсадків у 2022 році.

Минулий рік став першим, коли, згідно із рішенням сесії селищної ради, заклади освіти стали повністю фінансово автономними. Працювати доводилося у непростих умовах: повномасштабне вторгнення, скорочення державного фінансування освіти, багатьом директорам взагалі доводилося вчитися працювати саме як менеджерам, а не керівникам педагогічного колективу.

Тим не менше, минулий фінансовий рік у освіті вдалося завершити на оптимістичній ноті: попри зменшення освітньої державної субвенції, припинення фінансування окремих державних програм, додаткових витрат на облаштування укриттів і т.п., більшості закладів, за рахунок оптимізації витрат, певної економії коштів, покрити всі передбачувані і непередбачувані витрати.

На зустрічі у селищного голови було також озвучено проблеми, які є в навчальних закладах і потребують вирішення. Зокрема, проблеми, пов’язані з реконструкцією дахів, опалювальних та протипожежних систем, оновлення матеріальної бази, ремонти приміщень, які не відбувалися ще з вісімдесятих років минулого століття - з моменту спорудження більшості шкіл та дитсадків. и, протипожежної системи. «Селищною радою спрямовуються і будуть й надалі спрямовуватися кошти для вирішення питання щодо поліпшення матеріально-технічної бази навчальних закладів, а також на інші потреби», - говорить Людмила Біляк.

Проте, ключовою проблемою є те, що як би не оновлювалися школи, зміцнювалася їхня матеріальна база – без дітей це нічого не варто. А демографічна ситуація зараз така, що подальшої оптимізації освітньої мережі не уникнути. Зважаючи на рівень народжуваності у громаді в останні роки, не важко спрогнозувати, що вже за чотири-п’ять років до першого класу йтимуть, у кращому випадку, 70-80 дітей. Це, всього-навсього – 4 повноцінні класи на усю громаду.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь