Пошук

Поліція Житомирщини застерігає: неуважність під час фінансових операцій може призвести до втрат коштів

Дата: 12.12.2022 14:08
Кількість переглядів: 79

Лише за добу півдесятка жителів області повірили шахраям та втратили у загальному понад півмільйона гривень. Серед злочинних схем, в які повірили потерпілі – «блокування» банківської картки, онлайн-купівля товарів, виплата міжнародної фінансової допомоги та позика через зламану сторінку у соціальній мережі.

Зверніть увагу:

Для отримання допомоги від міжнародних організацій проводилась реєстрація через платформу єДопомога. Однак наразі сервіс тимчасово припинив збір таких заявок та нині можна лише перевірити статус раніше поданої інформації на сайті https://aid.edopomoga.gov.ua/. Також офіс Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) працює по буднях у м. Житомирі за адресою: вул. Лятошинського, 13. Тут можна отримати необхідну інформацію.

У всіх випадках платежів, оформлення допомоги, інших онлайн-операцій пам’ятайте, що не можна розголошувати всі реквізити платіжної картки. 16-значний номер карти – єдине, що ви можете повідомити телефоном.

Завжди тримайте в секреті три цифри на звороті картки, коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів. Вони призначені тільки для вашого особистого користування (ці коди не можуть запитувати банківські працівники, фахівці з надання фінансової допомоги, працівники операторів мобільного зв’язку, покупці товарів тощо).

Обов’язково контролюйте рух коштів на рахунку: підключіть функцію  SMS-інформування стосовно операцій; встановіть індивідуальні ліміти на операції з вашою платіжною карткою.

Використовуйте віртуальну картку для розрахунків в Інтернет: перекажіть необхідну суму з основної картки на віртуальну перед здійсненням покупки.

Не вводьте платіжні реквізити, не переконавшись, що знаходитесь на захищеному сайті офіційного сервісу.  Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки.

aid.edopomoga.gov.ua
Грошова допомога від міжнародних організацій мешканцям України
Подати заявку онлайн на виплату грошової допомоги від ЮНІСЕФ, Червоного Хреста, ООН, МОМ відпопідно до меморандумів із Міністерством соціальної політики України.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь