Пошук

На що треба звертати увагу під час обігріву квартири чи будинку, щоб не нашкодити собі та помешканню

Дата: 22.11.2022 14:05
Кількість переглядів: 142

Цивільний захист громади розповідає, на що треба звертати увагу під час обігріву квартири чи будинку, щоб не нашкодити собі та помешканню. Цьогоріч зима в Україні може бути неабиякою холодною. Хоч опалювальний сезон розпочався ще місяць тому, через постійні відключення електроенергії, виникають і проблеми з опаленням.

Українцям доводиться шукати альтернативні способи обігріву, але тут важливо не перестаратися. Розповідаємо про небезпечні методи обігріву взимку.

Обігрів від відкритого вогню Найнебезпечніші ситуації можуть виникнути тоді, коли для обігріву використовується відкритий вогонь. Ще одна небезпека, яка криється у такому методі, крім, власне, відкритого полум'я, – піч, що виділяє чадний газ.

Такі прилади, наприклад, популярні газові горілки, потрібно використовувати тільки в добре провітрюваних приміщеннях і дотримуватися всіх правил техніки безпеки.

Мінімально, що потрібно зробити, – це прибрати від місця, де стоїть горілка, всі легкозаймисті предмети. Також до відкритого вогню потрібно підходити акуратно, щоб випадково не потрапити в нього рукавом від одягу або волоссям.

Саморобні прилади

Ще один метод обігріву, який може стати доволі небезпечним – саморобні електрообігрівачі. У спеціалізованих магазинах представлений широкий вибір електрообігрівачів заводського виробництва. Краще купувати обігрівачі, які оснащені функцією автоматичного відключення.

Перед експлуатацією прилад потрібно перевірити на працездатність. Якщо прилад іскрить або димить – використовувати його не можна. Найбільш поширеною причиною пожеж, що відбуваються через електрообігрівачі, є їхній перегрів та розташування поряд з ними легкозаймистих предметів.

Тому штори, меблі та інші легкозаймисті предмети повинні бути на відстані не ближче 1 метра від обігрівача. Також не можна сушити речі на обігрівачах.

Стара проводка

Необхідно враховувати, що потужність більшості сучасних електрообігрівачів – кілька тисяч ват. Однак використання таких обігрівачів створює серйозне навантаження на електромережу. Стара електропроводка може не витримати такого енергоспоживання. Неприпустимо включати електрообігрівач через трійник або подовжувач. Переконайтеся, що штекер вставлено в розетку щільно, інакше він може перегрітися.

Таким чином, найкращий спосіб безпечно зігрітися – використовувати безпечну техніку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь