РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Творчі перлини Стадник Лідії Миколаївни, класного керівника 10 А класу Ружинської гімназії

Дата: 21.11.2022 11:33
Кількість переглядів: 306

     Мій 10 А клас – це 26 здобувачів освіти Ружинської гімназії . Кожен з них - унікальна, неповторна особистість. Тому я  намагаюсь дбайливо, з любов’ю і пошаною ставитися до кожного з них, сприймати їх такими, якими вони є, тобто ставитися  до них з терпінням і повагою, хоча інколи це робити дуже непросто.

    Мій 10 А клас - це колектив, в якому мої вихованці  мають можливість розвивати свої здібності. Залучаючи дітей до участі в різноманітних виховних заходах, я намагаюся сприяти розвитку в них творчості.

     Кожна дитина має свою власну стежку, яку я допомагаю роздивитись. А для пошуку вірних шляхів я спонукаю їх слухати власне серце, свою фантазію і пам’ятати про нестандартність, яка може додати декілька яскравих кольорів до веселки їхнього  життя.

     Я щиро радію їх успіху на творчій ниві, адже в цьому є і моя заслуга.

   Хочу познайомити вас з талановитими здобувачами освіти мого 10 А класу.     Фото без опису

    Виноград Софію на творчу долю  надихали її бабусі, які співають все своє життя та беруть участь в культмасових заходах по цей час. Тому бажання співати з’явилося у неї ще з дитинства. Софія навчається  у Ружинській музичній школі по класу вокал. На сцені поводить себе впевнено, приймає активну участь в житті класу, гімназії, музичної школи, у творчих заходах територіальної громади. Неодноразово була учасницею різних  конкурсів та фестивалів, де була нагороджена дипломами та цінними подарунками. Софія згадує: «Ніколи не забуду свій перший урок, перший екзамен та перший виступ на сцені… усе це було так хвилююче. Я завжди хвилювалась, коли співала на концертах, навіть людей боялась перший час… Але завдяки підтримці моїх рідних та мого викладача Панченко В.О. – я звикла до сцени та людей в залі».


 Фото без опису   

   Жулінська Іванна має гарні музичні здібності: хороший слух, почуття ритму та музичну пам’ять Коли мама привела її перший раз в музичну школу , то Іванка дуже соромилася і навіть трішки боялася. Навіть соромилася співати на сцені, але з часом все це пройшло. Іванка розширює свої виконавські можливості, результативно займається, працює над динамікою. Учениця має цікавий тембр голосу.

 В процесі співу, завдяки своїй емоційності та відчуттю стильових особливостей твору, дівчина на сцені створює вокально-сценічний образ. Іванка активна учасниця гімназійних,  шкільних та позашкільних заходах, неодноразово брала участь в українських та міжнародних конкурсах, фестивалях. Має нагороди.

 

Фото без опису

     Про Кравченко Тетяну багато хто чув, адже вона ще з самого дитинства виступала на сцені районного будинку культури: танцювала, співала та читала вірші. Її часто запрошували виступати на святах та брати участь в різних заходах. Завдяки своїм батькам, Таня змогла спробувати себе в різних заняттях: займалася в танцювальному гуртку, грала на фортепіано, відвідувала студію малювання та рукоділля. Але з часом всі ці речі перестали цікавити дівчину як колись, лише бажання писати залишилось незмінним. Таня розповідає: « Тяга до віршів з’явилась в мене ще змалечку, моя мама складала їх разом зі мною, записувала та зберігала. Потім вже і без її допомоги я могла шукати рими, підбирати потрібні слова та створювати щось своє. Так тривало до моїх одинадцяти років. Але в якийсь момент я закинула цю справу та, мабуть, думала, що більше не повернусь до неї.  Та через чотири роки, неочікувано для самої себе, я написала вірш. Це було спонтанне рішення, на яке мене надихнув мій друг. Я дуже захопилась написанням вірша, вклала сенс в кожен його рядок, і він  став моїм улюбленим. Після цього я активно почала писати вже з новим потягом та особливим захопленням. Я зберігаю свої твори та часто перечитую. Більшість з них бачили лише мої друзі, деякі не бачив ніхто. Але я і не прагну оприлюднювати їх, адже це мої думки, це велика частинка мене…». 

 

Фото без опису

        Маркітан Дарії батьки ще змалку купували різні журнали з  поробками та кольоровий папір. Вся сім`я займалася творчістю – вирізали, клеїли, і їй це дуже подобалось. Зазвичай , генератором ідей була мама. Коли Даша пішла на навчання до першого класу, її зразу ж записали на гурток декоративно - прикладного мистецтва у будинок дитячої творчості. На гуртку дівчині було дуже цікаво, вона почала реалізовувати свої здібності і  ідеї втілювати у власні вироби. Участь у різних обласних конкурсах сприяла знайомству з цікавими учасниками та принесли багато різних нагород. Шостого листопада відбулася обласна заочна виставка – конкурс «Декоративний розмай», Даша брала участь у номінації «Штучні квіти» і серед 83 конкурсантів зайняла ІІ місце. Роботи учасників цього конкурсу були виставлені на благодійний ярмарок, а вилучені кошти пішли на підтримку воїнів ЗСУ.                                 

     

Фото без опису

        Плаксіна Катерина має своє хобі. Вона вважає, що  кожна людина повинна чимось цікавитися, у неї має бути щось таке, чим би вона змогла займатися у вільний час. Хобі дозволяє людині відволіктися від щоденної рутини. Ось що говорить Катя: « Звичайно, у мене теж є хобі. Я хочу трохи  розповісти  про свою улюблену справу.  Мені шалено подобається  рукоділля, я створюю вироби  для себе і своїх близьких ,  на гімназійні конкурси і виставки. Відбувається це так: я переглядаю відео або картинки в інтернеті, обираю ті що мені до вподоби та починаю творити. Мене надихає те, що всім подобаються мої вироби, вони приносять радість моїм близьким, і це надає мені енергії, натхнення творити нові цікаві вироби».

                                                                                                                                            

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних