Пошук

Готуємося до впровадження НУШ у 5 класах

Дата: 25.05.2022 10:22
Кількість переглядів: 299

    З 2022 року пятикласники України розпочнуть навчатися за новим Держстандартом базової середньої освіти за реформою "Нова українська школа". Цьому передувала ґрунтовна підготовка: проводилося навчання учителів, створювалися нові підручники, програми. Наказом Міністерства освіти і науки України від 12 липня 2021 року № 79 надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» 75 модельним навчальним програмам для базової середньої освіти, у змісті яких реалізуються концептуальні засади нового Державного стандарту базової середньої освіти. У 143 навчальних закладах країни (з них 4 на Житомирщині) ці програми апробувалися

   З 2 по 19 травня методистами лабораторії методичного забезпечення Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти було проведено зустріч педагогів нашої області із учителями, які навчали учнів п’ятих класів в пілотних школах за програмами НУШ. Вона відбулася за популярною нині дистанційною формою під назвою «Добрі практики»: «Обмін досвідом роботи  - нові можливості для професійного розвитку педагогічного працівника Нової української школи».

       КУ «ЦПРПП» надав організаційну допомогу закладами загальної середньої освіти нашої громади щодо участі у цьому заході і вони  активно долучились до роботи. Із учасниками проєкту зустрілися вчителі української мови та літератури, інформатики, зарубіжної літератури, англійської мови,  трудового навчання і технологій, географії, фізичної культури, інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека, добробут». Було обговорено особливості нових програм, методів викладання дисциплін у НУШ,. Також про нові можливості професійного розвитку слухали директори закладів загальної середньої освіти та їх заступники.      Не обійдено увагою і випускників 2022.  Для вчителів історії, які викладають у 11 класі,  відбулася «добра практика»  «Особливості національного мультипредметного тесту ЗНО з історії 2022. Як підготувати учнів?»

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь