Пошук

Електронний нотаріат в Україні

Дата: 28.01.2022 11:10
Кількість переглядів: 406

     13 січня 2022 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. № 1444 “Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо поетапного запровадження Єдиної державної електронної системи е-нотаріату”, яка передбачає поетапне запровадження Єдиної державної електронної системи е-нотаріату до 31 грудня 2023 року.

Вищевказаною постановою передбачено створення:

  • електронного робочого місця нотаріуса;
  • електронного кабінету клієнта нотаріуса;
  • електронного нотаріального архіву;
  • електронного реєстру нотаріальних дій.

Експериментальний проект реалізується трьома етапами, що передбачають:

  • перший — створення оновлених електронних реєстрів (Спадкового реєстру, Єдиного реєстру довіреностей, Єдиного реєстру спеціальних бланків нотаріальних документів), створення і впровадження електронного робочого місця нотаріуса, Електронного реєстру нотаріальних дій
  • другий — модернізацію Єдиного реєстру нотаріусів, створення та впровадження Електронного нотаріального архіву, модернізацію електронного робочого місця нотаріуса, Електронного реєстру нотаріальних дій;
  • третій — створення та впровадження електронного кабінету клієнта, введення в промислову експлуатацію Системи е-нотаріату.

     Особи, які звертаються до нотаріуса через електронний кабінет клієнта можуть надсилати копії електронних документів нотаріусу та інші передбачені законодавством документи, необхідні для вчинення нотаріальної дії, а також отримувати документи та повідомлення від нотаріуса.

      Електронний кабінет клієнта забезпечує можливість доступу особи до отримання інформації щодо надісланих нею документів, а також до інформації про вчинені щодо неї нотаріальні дії, в тому числі документів, які зберігаються в Системі е-нотаріату в електронній формі.

   Кожній нотаріальній дії, зареєстрованій в Електронному реєстрі нотаріальних дій, програмними засобами присвоюється унікальний номер.

      Через електронне робоче місце нотаріуса здійснюється автоматизована взаємодія Системи е-нотаріату з іншими автоматизованими, інформаційними, інформаційно-телекомунікаційними системами державних органів та установ, правоохоронних органів, Мін’юсту та його територіальних органів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь