РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Безпека на льоду

Дата: 25.01.2022 13:59
Кількість переглядів: 328

   Протягом січня в Україні спостерігається справжня зимова погода. Утримується морозна температура повітря. Населення активно виходить на замерзлі водойми.

Фото без опису

      Однак існує ряд небезпек, які призводять до загибелі й травмування людей на воді. Незважаючи на запроваджувані заходи, лише за перші два тижні 2022 року в області втопилося 3 людини. Для порівняння – за аналогічний період минулого року перший трагічний випадок на воді зареєстровано 16 січня. Загалом упродовж цієї зими (грудень 2021-січень 2022) на замерзлих водоймах Житомирщини вже загинуло 8 осіб. Основні причини загибелі – порушення правил поведінки на кризі.

   Так, жахлива трагедія сталася в с. Парипси Житомирського району, де понад тиждень шукали подружжя, яке 4 листопада вирушило рибалити на місцеву водойму та не повернулося додому. Силами рятувальників, водолазів та небайдужих громадян тіло чоловіка знайшли у водоймі 10 листопада, а тіло жінки наступного дня. Двоє їхніх дітей, що залишися вдома, стали сиротами і більше батьки ніколи зможуть їх обійняти…

     Зважаючи на ситуацію, що склалася, звертаюся до населення із проханням не нехтувати правилами безпеки! У першу чергу це стосується батьків – ніколи та ні за яких умов не дозволяйте дітям йти самим відпочивати на кригу та не залишайте їх без нагляду поблизу водойм! Якщо все ж так це сталося з певних причин, то обов’язково нагадайте їм правила безпеки! Особливо це актуально в період зимових канікул і коли діти просто залишаються вдома без нагляду. Тож варто подбати про їх безпечне дозвілля та догляд з боку дорослих.

      Також я хочу нагадати дорослому населенню про заборону вживання алкогольних напоїв перед виходом на кригу. Під впливом спиртного людині здається, що з нею нічого не станеться, а якщо, щось і трапиться, то вона обов’язково із цим впорається. Проте, ця думка хибна.

     Ще кілька порад для любителів зимового відпочинку на воді: перш ніж ступити на замерзлу водойму, слід переконатися, що льодовий покрив міцний. Місця, де крига неміцна, видно здалеку – вони темніші. Тонкий лід трапляється біля берегів, заростей очерету та під снігом. Необхідно бути обережними, адже в таких місцях можна провалитися! Якщо ж ви опинилися на замерзлій водоймі й лід виявився недостатньо міцним, необхідно припинити рух і повертатися своїми слідами назад. Серед головних чинників, що зазвичай призводять до трагедій на водоймах, є людський фактор – необережність і самовпевненість відпочивальників або ризиковані спроби людей скоротити шлях – напряму через замерзлу водойму. В багатьох випадках таке зухвальство закінчується трагедією.

    Пам’ятайте, що ваша безпека, у першу чергу, у ваших руках! Дотримання елементарних правил безпечної поведінки на воді допоможе не лише бути впевненими у собі, а й допомогти людині, яка цього потребує.

 

Для Вашої безпеки,

Головний спеціаліст з питань

цивільного захисту населення

Ружинської селищної ради                                                   Ігор ЛЄКСІН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних