Пошук

Селищний голова провела традиційну нараду зі старостами

Дата: 12.01.2022 18:08
Кількість переглядів: 1203

Фото без описуЯк правильно і точно здійснювати погосподарський облік, питання наповнення бюджету та нововведення у порядку декларування доходів фізичних осіб обговорили на нараді, проведеній селищним головою Людмилою Біляк зі старостами громади.

Погосподарський облік, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають територіальні громади по кожному з розташованих на їхній території сільських населених пунктів і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.

Його ведуть з урахуванням норм чинного законодавства з питань захисту персональних даних. Цей облік не передбачає реєстраційних дій і не несе жодних правових наслідків для об’єктів, відносно яких він здійснюється.

Проте, погосподарський облік є на даний час єдиним джерелом інформації про земельні ділянки, в тому числі права на які не оформлені у спосіб передбачений законодавством, в межах адміністративно-територіальних одиниць.

Також на нараді обговорено і порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами. Він регулюється нормами Податкового кодексу України, відповідно до норм якого подавати Декларації зобов’язані і одноосібники, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (пп. 165.1.24 ст. 165 ПКУ).

Тому на спільній нараді визначалися з дієвими механізмами сплавляння цього виду податку та контролю за цим. Адже згідно зі статтею 67 Конституції України, кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом та щорічно подавати до контролюючих органів за місцем реєстрації декларацію про свій майновий стан і доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь