Пошук

Селищна рада вимагає захистити місцевий бізнес від високих тарифів на електроенергію

Дата: 11.01.2022 18:13
Кількість переглядів: 514

Фото без описуЗ вимогою вжиття заходів для протидії монопольному підвищенню тарифів, забезпечення справедливого обгрунтованого рівня тарифів на енергоносії, не допущення їх підвищення, а також щодо передбачення дієвого механізму компенсації суб’єктам господарювання, постраждалим від необгрунтованого підвищення вартості енергоносіїв, та забезпечення його ефективної реалізації, звернулися селищний голова Людмила Біляк та депутати ради до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України.

Підставою для такого кроку є ситуація, яка виникла на енергетичному ринку, яка прямо впливає і на Ружинську громаду. Так, з початком року відбулося чергове підвищення тарифів на електричну енергію для суб’єктів господарювання.

«Внаслідок цього значна частина підприємств та фізичних осіб-підприємців змушені будуть припинити свою діяльність через неможливість здійснювати платежі за енергоносії, або суттєво збільшувати вартість власних послуг, що, в умовах низької купівельної спроможності населення та інших видів споживачів, рівноцінне зупиненню діяльності суб’єктів господарювання. Як наслідок, це також негативно відіб’ється на розвитку територіальних громад, які втратять значні суми податкових надходжень через зменшення кількості платників», - розповідає про мотиви звернення селищний голова Людмила Біляк.

Реальність такого можливого розвитку подій вже підтверджують самі підприємці, зокрема – у «Ружинському Коопунівермазі». Не виключають зупинки діяльності й інші.

Тому селищна рада не стала стояти осторонь гострих проблем, які хвилюють мешканців нашої громади і вважаючи, що центральні органи влади в першу чергу повинні дбати про своїх громадян, підтримати бізнес, відновити економічну стабільність, віру і надію співвітчизників, надіслала відповідне звернення до осіб, у повноваження яких і входить вирішення піднятих питань.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь