Пошук

Закінчується підготовка до чергової сесії селищної ради

Дата: 25.10.2021 14:41
Кількість переглядів: 835

У четвер має відбутися чергова сесія Ружинської селищної ради. На розгляд депутатів планується винести понад сотню питань. Наразі вже відбулися засідання всіх депутатських комісій, закінчуються технічні доопрацювання окремих проектів з урахуванням висловлених депутатами пропозицій та зауважень.

Традиційно, левова частка рішень, прийняти які буде запропоновано депутатам, стоються земельних питань – надання в оренду, користування, власність земельних ділянок, припинення права користування, поновлення діючих договорів, надання дозволів на виготовлення технічної документації та проектів із землеустрою.

За ініціативи відділу освіти буде розглянуто питання надання фінансової автономії дошкільним навчальним закладам, як це вже зроблено зі школами та гімназіями. Вони, до речі, право розпоряджатися фінансами та самостійно вести господарську діяльність отримають вже з 1 листопада. Дошкільним закладам таку автономію планують надати з нового року.

Заплановано провести і реорганізацію системи закладів культури – депутатам до розгляду і прийняття пропонується проект рішення про утворення на базі діючих будинків культури, клубів та бібліотек нового «Центру культури і дозвілля» з відповідними філіями у селах громади. Рішення набуде чинності не автоматично, а після отримання відповідного погодження міністерства культури та інформаційної політики, як того вимагає чинне законодавство.

Так само планується суттєво змінити і структуру виконавчого апарату селищної ради: депутатам пропонується здійснити реорганізацію значної частини відділів та секторів – окремі з них ліквідують,, інші – об’єднають, утворивши нові.

Також очікується прийняття й інших важливих рішень, кожне з яких має різний вплив та значення для мешканців громади.  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь