Пошук

Медицина, дороги, земля: що болить мешканцям Топорів і Рогачів

Дата: 17.10.2021 14:55
Кількість переглядів: 814

Згідно з розпорядженням селищного голови Людмили Біляк, 13 жовтня відбулися сходи сіл у Топорах та Рогачах. Мешканці старостинського округу заслухали звіт старости Святослава Герасимчука, обговорили болючі питання та проконсультувалися зі спеціалістами селищної ради.

З початку року в селах зробили косметичний ремонт пам’ятників, наводили лад на кладовищах, обкошували дороги та розчищали вулиці від снігу взимку. В обох селах відремонтували вуличне освітлення. 

Найбільш гарячим питанням для мешканців Топорів і Рогачів є забезпечення медичним обслуговуванням. Оскільки наразі фельдшера у цих населених пунктах немає, то людям доводиться або викликати “швидку”, або їхати в центральну лікарню. Тож медика в селі дуже не вистачає. 

Також люди просять облаштувати тверде покриття на вулицях з грунтовим. Адже у дощову погоду там ні йти, ні їхати неможливо. Наприклад, по вул. Польовій у Топорах, де проживає більш як 60 людей. 

У Рогачах потрібен асфальт на крутому підйомі, бо насипаний там щебінь вимивається. 

Також жителі сіл цікавилися тим, як реалізувати своє право на отримання земельних паїв.

У сході сіл взяли участь секретар ради Юлія Маковчук, заступник селищного голови Максим Дмитренко, начальник відділу юридичної і кадрової роботи Оксана Сокіл, начальник відділу охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Ставнича, начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та будівництва Анатолій Цехмейструк, начальник фінансового управління Людмила Аксьонова, фахівець відділу земельних відносин, сільського господарства та екології Володимир Скрипаченко, начальник відділу економічного розвитку Ольга Коваленко.

Проконсультували стосовно надання субсидій, приватизації земельних ділянок, правил сплати податку за землю та подання декларацій. Особливу увагу звернули на те, що податки повинні сплачувати усі: не тільки агропідприємства, а й одноосібники, які обробляють землю самостійно. 

На зустріч до мешканців Рогачів прийшли керівники господарств, які орендують землю - Ніна Туранська (ДП “Рогачівське”) та Артур Думікян (ПП “Ташир”). Як повідомила Ніна Олександрівна, з початку року ДП “Рогачівське”, в цілому сплатило понад 3 млн податків. І це вагомий внесок у бюджет громади. Адже частина цих коштів, зокрема 60% ПДФО залишається у громаді. 

Варто зазначити, що обидва господарства підтримують соціальну сферу сіл, в яких орендують землі, не стоять осторонь потреб.

Усі порушені жителями сіл питання взято до уваги задля подальшого їх вирішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь