Пошук

Ружинщину відвідали представники польського Явора

Дата: 06.10.2021 13:45
Кількість переглядів: 894

Фото без описуПредставницька делегація польського міста Явор перебувала у Ружинській громаді. Мер Явора Еміліан Бера, спільно з секретарем ради Монікою Жмієвською, головою міської ради Даніелем Іванським провели робочу зустріч з керівництвом Ружинської громади. 

До складу польської делегації також входили попередній міський голова Явора Лілія Грунтковська-Барилко, начальник відділу реклами та міжнародної співпраці Лєшек Святковський, інспектор відділу Європейських фондів Томаш Косцюв та яворський підприємець, уродженець Києва Ігор Іванюта. До зустрічі керівництва Ружинщини і Явора також долучився і Бердичівський міський голова Сергій Орлюк. 
Сторони обговорили насущні проблеми та можливості, які існують на периферійному рівні у громадах України та Польщі, спілкувалися з приводу шляхів подальшої співпраці, налагодження ділових, економічних та культурних зв’язків, інвестиційних можливостей. 
Також почесним гостям влаштували візит до Ружинського лісництва, знайомства з місцевим розсадником рослинності. Не лише польські, але й бердичівські гості не приховували своїх позитивних емоційних вражень від побаченого на Ружинщині, і вже активно почали обговорювати можливі спільні інвестиційні проекти. 
Я?вор — місто у південно-західній Польщі, на річці Нисі-Шальоній з кількістю населення й маже 25 тисяч мешканців. Є адміністративним центро Яворського повіту Нижньосілезького воєводства.
Нагадаємо, що свого часу було підписано договір про співпрацю між Ружином та польською сільською гміною (аналог української громади) Улян-Майорат, яка належить до Радинського повіту Люблінського воєводства. Наразі проводиться робота з відновлення діалогу, який існував між українськими та польським побратимами у цьому напрямку. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь