РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Оперативна інформація щодо вакцинації працівників закладів освіти

Дата: 23.09.2021 15:05
Кількість переглядів: 357

Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 00 год. 00 хв. 23 вересня впроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки по всій території країни.


У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволяється за умови наявності не менше, як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації. Сертифікат може підтверджувати: 

  • вакцинацію від COVID – 19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), термін дії 120 днів;
  • вакцинацію від COVID – 19 повним курсом однодозної чи  дводозної вакцини (зелені сертифікати), термін дії 365 днів;
  • негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції (діє 72 години);
  • одужання особи від  зазначеної хвороби (термін дії становить 180 днів).

Станом на 23 вересня дванадцять закладів загальної середньої освіти громади мають не менше 80 % вакцинованого персоналу, тому продовжують працювати  в очному форматі. Два заклади: Верхівнянська загальноосвітня школа І ступеня та Топорівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, у яких вакциновано менше  80%  працівників, продовжують навчання з використанням технологій дистанційного навчання з 23 вересня.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти учнями буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Фото без опису

Сергій Шкарлет розповів про роботу дитячих садочків, початкових класів і спеціальних шкіл.

«Неодноразово наголошував на тому, що вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала “дистанційка” для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні. Тому за моєю ініціативою та за підтримки Уряду сьогодні були внесені відповідні зміни до постанови КМУ», – повідомив Міністр.

Зокрема, йдеться про такі зміни:

  •  умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм; 
  •  такий «виняток» діятиме при «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

«Водночас укотре звертаюся  до голів ОДА, директорів обласних департаментів освіти, керівників усіх закладів освіти та кожного освітянина окремо. Прошу свідомо поставитися до необхідності вакцинації, адже сьогодні COVID-19 стає “пандемією невакцинованих”», – підкреслив Сергій Шкарлет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних