РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

До уваги підприємців Ружинської громади!

Дата: 02.03.2021 16:50
Кількість переглядів: 2752

Члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ружинської селищної ради проголосували за впровадження обмежень, які передбачає «червона» зона. Ці обмеження необхідні через збільшення рівня захворюваності в області.

Фото без опису

Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, 26-28 лютого в області перевищує норму рівень госпіталізацій. Станом на 28 лютого в області фіксують 74,3 госпіталізації на 100 тисяч населення, а норма має бути менш ніж 60 госпіталізацій.

У «червоній» зоні діятимуть жорсткі обмеження: заборонено працювати закладам харчування, виняток – на виніс або за адресною доставкою, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам, як виняток – продуктові ряди.

Однак працюватимуть банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, всі продовольчі магазини.

Закон № 530-ІХ доповнив Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» такого змісту: 

«Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Адміністративна відповідальність за порушення карантинних обмежень:

– порушення загальних санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм, які передбачені актами законодавства, зокрема Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб»;

– порушення правил щодо карантину, які передбачені актами законодавства, зокрема Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб»;

– порушення рішень органів місцевого самоврядування, якими передбачено заходи боротьби з інфекційними хворобами.

Відповідальність за порушення санітарних норм також передбачає стаття 42 КУпАП. Вказана стаття встановлює значно менші штрафи: від 17 до 340 грн для громадян, від 102 до 425 грн для посадових осіб. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних