РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Чергове засідання колегії відділу освіти

Дата: 26.02.2021 15:11
Кількість переглядів: 1963

Фото без опису25 лютого 2021 року відбулось засідання колегії відділу освіти Ружинської селищної ради. До роботи колегії були залучені керівники закладів загальної середньої, позашкільної та дошкільної освіти.

 

З планом проведення колегії ознайомив присутніх т. в. о. начальника відділу освіти Валентин Цезарович Саківський.

 

З вітальним словом перед учасниками зібрання виступила голова селищної ради Людмила Олександрівна Біляк. Вона зупинилася на проблемах, які стоять перед освітньою галуззю Ружинської громади та шляхах їх подолання. Людмила Олександрівна побажала педагогічним працівникам плідної праці над вирішенням завдань Концепції Нової української школи та  завірила у всебічній підтримці.

 

Розглянуто питання «Про підсумки роботи відділу та закладів освіти за 2020 рік та першочергові завдання і напрями роботи педагогічного колективу у 2021 році». Головний спеціаліст відділу освіти Наталія Леонідівна Охрімчук наголосила на тому, що розвиток освітньої галузі громади, її модернізація і реформування з метою підвищення освітніх послуг та забезпечення їх якісного рівня є першочерговим завданням освітян у 2021 році.

 

           Про підсумки  роботи райметодкабінету, новоствореного Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ружинської селищної ради в 2020 році та завдання на 2021 рік доповів його директор  О. Б. Коляновський. Він зазначив, що головною метою як в діяльності районного методичного кабінету, так і в діяльності ЦПРПП залишалося науково-методичне забезпечення та інформаційний супровід педагогічного процесу. Реалізація Державних стандартів дошкільної освіти, початкової школи та стандартів середньої школи, координування діяльності професійних спільнот педагогічних працівників, організація, підвищення кваліфікації педагогічних працівників – найважливіші завдання, які будуть закладені в діяльність Центру.

 

          Про новий підхід до оцінювання якості освітньої діяльності в закладах загальної середньої освіти розповів Григорій Миколайович Вардецький.

Про стан розвитку дошкільної освіти за 2020 рік та основні завдання на 2021 доповіла  Людмила Миколаївна Шевчук, підкресливши  органічний зв'язок змісту цієї ланки становлення та розвитку дитини з ідеями Нової української школи. Вона проаналізувала основні досягнення в галузі дошкільної освіти, стан мережі ЗДО, матеріально-технічного та кадрового забезпечення, організацію харчування із впровадженням системи ХАССП та окреслила завдання на 2021, які полягають у гуманізації та демократизації дошкільної освіти.

 

Учасники засідання затвердили план роботи  відділу освіти Ружинської селищної ради та Центру професійного розвитку педагогічних працівників на 2021 рік.

 

До слова було запрошено голову районної організації профспілки працівників освіти Михайла Лукича Стрільчука.

 

За результатами обговорень зазначених питань та голосування членів колегії відділу освіти всі запропоновані рішення прийнято.

 

По закінченню засіданні колегії Саківський В. Ц. вручив дипломи комунальних закладів позашкільної освіти «Обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Житомирської обласної ради» та «Житомирського Центру дитячої творчості»

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних