Пошук

Звіт про роботу КУ «Центр надання соціальних послуг Ружинської селищної ради» за 2022 рік

Дата: 09.01.2023 15:11
Кількість переглядів: 174

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Ружинської селищної ради» розпочала свою діяльність, відповідно до Рішення Ружинської селищної ради від 24.12.2020 року № 26 «Про створення Комунальної установи Центр надання соціальних послуг Ружинської селищної ради» з 02 лютого 2021 року . Установа є комплексним закладом соціального захисту населення, структурні підрозділи якого проводять соціальну роботу та надають соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.
При комунальній установі створено три відділення: - відділення соціальних послуг за місцем проживання, - відділення натуральної, грошової допомоги та соціально-побутових послуг, - відділення соціальної роботи. Станом на 01.01.2023 року на обслуговуванні відділення соціальних послуг за місцем проживання перебуває 318 осіб, із них обслуговуються безкоштовно 247 особи, обслуговуються платно 71 особа.
Впродовж відпрацьованого періоду на обслуговування відділенням прийнято 52 особи, вибуло 91 особа, із них: в зв’язку зі смертю 56 осіб, переїздом 10 осіб, відмовою від оплати за соціальні послуги 24 особи, 1 особа поселена у будинок інтернат. Відвідано підопічних соціальними робітниками 30131разів, надано 71141 послуг, із них платних послуг надано 6904 на загальну суму 177,2тис.грн.
Впродовж 2022 року підопічним відділення соціальних послуг за місцем проживання надавались такі соціальні послуги: доставка господарських, промислових, продуктових товарів та медикаментів; доставка води з колодязя, внесення дрів; прибирання приміщень; миття вікон; прання білизни; приготування їжі; оплата комунальних послуг; виклик лікаря; обробіток присадибних ділянок не більше 0,02га.; оформлення субсидій , тощо. Послуги надавали 28 соціальних робітників у 23 селах громади та смт.Ружин.
Впродовж 2022 року перевірено роботу 28 соціальних робітників. Скарг від підопічних не надходило. Зауважень до виконання посадових обов’язків не було. Робота виконувалася згідно індивідуальних планів, відвідування проводилося за затвердженими графіками. Відповідно до Наказу Мінсоцполітики України № 847 від 23.12.2020 року поновлено договора стовідсотково всім підопічним та переглянуто індивідуальні плани надання соціальної послуги. У відділенні натуральної, грошової допомоги та соціально-побутових послуг на обслуговуванні протягом 2022 року знаходилося 212 осіб. Вибуло протягом звітного періоду – 30 осіб. Одержано та видано 21 підопічним особам адресної грошової допомоги, наданої окремими благодійниками району, на загальну суму 7,0тис.грн; - 200 особам похилого віку, сім’ям СЖО, ВПО видано благодійної допомоги у вигляді продуктових (437 шт.) та гігієнічних (200шт.) наборів на загальну суму 334,4тис.грн, одержаних від благодійного фонду КАРТІАС-СПЕС м.Житомир ; - 181 ВПО надано благодійної допомоги у вигляді продуктових наборів на загальну суму 63,4 тис.грн та матраци для 30 осіб і три велосипеди на суму 244,2 тис.грн. одержаних від БФ народного депутата ВР України Богдана Кицака - 32 особам похилого віку видано продуктові набори наданих благодійно приватними підприємцями смт.Ружин,на загальну суму 8,3 тис.грн; - 71 особі похилого віку та сім’ям СЖО видано фруктові набори наданих благодійно приватною особою Поліщук В.А.на загальну суму 14,2 тис.грн. - 60 особам похилого віку видано часник, наданий благодійно приватною особою Поліщук В.А. на загальну суму 2,7 тис.грн.
- Одержано та видано благодійну допомогу від БФ «Зростай в родині» у вигляді продуктових наборів 200шт.на суму 90,4 тис.грн.
- Одержано та видано благодійну допомогу від Ружинської селищної ради до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями у вигляді продуктових наборів 80 шт. на суму 41,8 тис.грн.
- Одержано благодійну допомогу від приватних осіб до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями у вигляді продуктових наборів 34 шт.на суму 15,3 тис.грн. 
- Одержано благодійну допомогу від СВК «Ружинський» та від працівників комунальної установи для 17 жителів Ружинської ОТГ,які знаходяться в геріатричному пансіонаті м.Бердичів у вигляді продуктів харчування на загальну суму 8,7 тис.грн.
- Одержано благодійну допомогу для фахівців із соціальної роботи від МБО «Партнерство «Кожній дитині» у м.Київ у вигляді планшетів кількості 2 ШТ. на суму 12,9 тис.грн. Всього одержано та видано благодійної допомоги 956,8 тис.грн.
- Одержано гуманітарну допомогу від ДФ ООН UNICEF м.Житомир у вигляді гігієнічних наборів та групових наборів для проведення заходів для дітей на загальну суму 599,4 тис.грн. і на точка Спільно на 223,1тис.грн.групові набори та матеріальні цінності.
- Одержано гуманітарну допомогу від ДФ ООН UNICEF м.Житомир у вигляді 2 планшетів та комп’ютера на загальну суму 32,3 тис.грн. Крім того, одержано та видано 414 підопічним та сім’ям СЖО, гуманітарної допомоги у вигляді вживаного одягу, взуття, памперсів та інших цінностей, наданих окремими благодійниками району та Благодійною організацією м.Київ «КЕНГУРУШ», на загальну суму 85,1тис.грн.
- Одержано та видано гуманітарну допомогу від Ружинської селищної ради у вигляді продуктів харчування та вживаного одягу для ВПО на загальну суму 334,5 тис.грн. Всього, станом на 30.12.2022 року одержано та видано на загальну суму 2127,7 тис.грн. гуманітарної, благодійної та адресної грошової допомоги. - надано 1148 перукарських послуг на платній основі на суму 62,3тис.грн. Крім того, 72 особам надано перукарських послуг на безоплатній основі на загальну суму 4,6тис.грн.,послуг на дому 14 особам. Виконано робіт та надано послуг мультидисциплінарною командою на безоплатній основі: - надано автопослуги, із них: 2 послуги в поліклініку,1 послуга вивезення сміття для підопічних,які перебувають на обслуговуванні в КУ, 2 послуги в ощадний банк,1 послуга до суду, 4 виїзди для надання перукарських послуг на дому. При відділенні працює пункт прокату засобів технічної реабілітації. Надано технічних засобів реабілітації в оренду на суму 1,5 тис.грн. В установі функціонує відділення соціальної роботи. В даному відділі працюють завідувач відділенням та два провідних фахівці із соціальної роботи. Надаються такі базові послуги: інформування, консультування, соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти- сироти і діти, позбавленні батьківського піклування, соціальна адаптація, соціальна профілактика, кризове та екстрене втручання, представництво інтересів, посередництво. Всі базові соціальні послуги на території Ружинської громади, надаються відповідно до Державних стандартів затверджених Міністерством соціальної політики. На обліку сімей, які потрапили в складні життєві обставини протягом 2022 року перебувало 65 сімей в них виховується 154 дитини, з них під соціальним супроводом знаходиться 46 родин, в них 85 дітей, 22 сімей опікунів/піклувальників, в них виховується 30 дітей, 9 прийомних родин в них виховується 25 дітей, 3 дитячі будинки сімейного типу, в них виховується 17 дітей. Також соціальними послугами охоплено 189 сімей внутрішньо переміщених осіб. Активно здійснюється пошук кандидатів в прийомні родини та патронатні вихователі, постійно проводиться інформаційна кампанія «Візьми дитину в свою родину» , «Патронат над дитиною» серед жителів громади та через засоби масової інформації. Здійснено 88 виїздів в населені пункти громади для здійснення оцінки потреб сім’ї/особи, перевірки роботи соціальних робітників, надання базових соціальних послуг. Здійснено 1215 відвідувань родин. Проведено профілактичну акцію під час літніх канікул « Безпечні канікули» на дитячих майданчиках, водоймах та при відвідуванні сімей різних категорій. Також проведено заходи в 9 пришкільних таборах на базі навчальних закладів. Надавалася допомога родинам у реєстрації заявок на допомогу віл ЮНІСЕФ.
З 25 листопада по 10 грудня проводилась профілактична акція « 16 днів проти насильства» з метою привернення уваги людства до проблем насильства. Розроблено план для здійснення виїздів в начальні заклади громади та проведення години спілкування з учнями з даної тематики, організація тематичних виставок та вуличних акцій. Взято участь у соціальних проектах від ЮНІСЕФ та 20 онлайн-вебінарах, які проводилися Житомирським ОЦСС із залученням соціальних партнерів. На базі установи проведено 3 зустрічі із БО «Місія в Україну» та ГО «Авенір».
Фото без опису

 

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь