Пошук

До уваги жителів Ружинської громади!

Дата: 29.10.2021 11:08
Кількість переглядів: 1044

З 30 жовтня на території усієї Житомирської області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС.

 

При запровадженні “червоного” рівня епідемічної небезпеки зберігаються всі попередні обмеження, а також забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • робота закладів освіти та дитячих садків, окрім 100% працівників, які мають “зелений” COVID-сертифікат,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.
    Фото без опису

Разом з тим, робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів продовжується, але з обов'язковим дотриманням протиепідемічних правил. Крім того, за потреби територіальні громади Житомирщини додатково посилюватимуть протиепідемічні правила.

Важливою відмінністю "червоної" зони цього року є те, що обмежень можна уникнути. Для цього необхідна 100%-а вакцинація двома дозами ("зелений" COVID-сертифікат). Так, наприклад, кафе зможе працювати в "червоній" зоні, якщо всі співробітники і відвідувачі вакциновані. Альтернативою вакцинації може бути негативний ПЛР-тест або тест на антиген, але діють вони лише 72 години.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів чи інших культурних закладів, розважальних закладів, закладів громадського харчування, ринків та спортзалів “зеленого” COVID-сертифікату.

За дотриманням правил стежать правоохоронці, які влаштовують рейдові перевірки в місцях масового скупчення людей, а також у транспорті, кафе, ТРЦ. Порушникам карантину загрожує штраф.

Транспорт

З 21 жовтня в Україні діють нові правила для міжобласних перевезень. Так, пасажири літаків, поїздів і автобусів повинні бути вакциновані або мати тест. Це ж стосується і водіїв. На дітей обмеження не поширюються.

Зазначимо, відповідальність за наявність COVID-документів у пасажирів літаків і поїздів несе перевізник, а ось за проїзд в автобусі без сертифіката відповідає сам пасажир. Так, за проїзд в автобусі без COVID-документів пасажиру загрожує штраф 34 тисяч гривень.

Ці правила введені тільки для міжобласних перевезень і на поїздки по місту або в межах однієї області не поширюються. 

Фото без опису

Шановні мешканці громади, вчергове закликаємо дотримуватися всіх протиепідемічних заходів та якомога швидше отримувати щеплення в пунктах та центрах масової вакцинації. Тільки так ми зможемо подолати коронавірусну хворобу та отримати можливість мінімізувати вплив карантинних обмежень на наше життя. Всім здоров’я! Бережіть себе і своїх рідних!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь