Пошук

Ружинські перевізники не будуть брати відповідальність за невакцинованих

Дата: 23.10.2021 14:47
Кількість переглядів: 1469

І зрозуміти їх можна: якщо у автобусі міжобласного сполучення виявлять хоч одного невакцинованого пасажира, саме перевізник (а не пасажир) заплатить штраф, мінімальний розмір якого - 17 тисяч гривень.

Саме тому ружинські перевізники заявляють, що будуть і надалі категорично відмовлятися перевозити тих, у кого відсутній документ про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. «Ніякі вмовляння, запевнення про «смертельну» необхідність для поїздки чи обіцянки заплатити «по трьох лічильниках» не діють», - кажуть місцеві перевізники та самі водії. Питання тут і фінансове (величезні штрафи), і самої свідомості людей.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення про зміну правил для проїзду в міжобласному транспорті. Йдеться про потяги, автобусах і літаках. Ці правила почали діяти у четвер, 21 жовтня. Відтепер, для проїзду у пасажира повинен бути сертифікат або негативний ПЛР-тест (термін дії 72 години) або тест на антиген. Крім пасажирів вакцинованими або з тестом повинні бути і водії. Ці вимоги не поширюються тільки на дітей.

Дотримання цих карантинних вимог на транспорті контролюватиме поліція. Правоохоронці мають право проводити вибіркові перевірки наявності у пасажирів і водіїв COVID-документів.

Тому, у разі відсутності у пасажира вищевказаних документів, перевізник має право не пустити його у автобус. У протилежному випадку, саме на перевізника накладуть штрафні санкції. Але платити за несвідомість чи ігнорування карантинних вимог пасажирів ружинські перевізники не збираються і закликають людей поважати права та інтереси не тільки свої власні, але й один одного. «Вимоги однакові для всіх. І всіх їх повинні дотримуватися та виконувати», - кажуть місцеві водії автобусів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь