Пошук

28 жовтня – День визволення України вiд фашистських загарбників

Дата: 28.10.2021 16:50
Кількість переглядів: 570

Щорічно, 28 жовтня в Україні відзначається день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

За підрахунками істориків, у ході вигнання нацистських окупантів з України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн осіб, протягом січня 1943 — жовтня 1944 було проведено низку наступальних операцій.

В ході Другої світової війни бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців, серед яких було чимало розвідників.

Ми глибоко вдячні тим, хто у нелегкі воєнні роки відстояв свободу рідної землі, врятував її від поневолення, створив передумови для того, щоб жити у власній, незалежній Українській державі.

Цей світлий і водночас сумний день дуже важливий і незабутній для всіх тих, хто визволяв Україну та, зокрема, учасників Житомирсько-Бердичівської операції, що розпочалася 24 грудня 1943 року, принесла визволення Ружину і навколишнім селам. 879 днів окупації закінчились визволенням 29 грудня 1943 року Сквири, Козятина, Ружина та ще 300 навколишніх населених пунктів.

Ми схиляємо голову перед пам’яттю загиблих, висловлюємо вдячність і повагу живим, згадуємо тих, кого з нами немає вже в мирний час. Ми всі в неоплатному боргу перед вами, дорогі наші ветерани! Ви завжди будете прикладом для молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь