Пошук

Герої не вмирають

Дата: 13.05.2021 10:16
Кількість переглядів: 760

Найкращі з кращих падають від куль,
Грудьми своїми землю прикривають.
Сумним набатом в селах і містах,
Звучать слова: «Герої не вмирають!»
(Світлана Чабан)

Минає 7 гірких років з дня загибелі наших земляків у зоні АТО.

13 травня 2014 року під час проведення антитерористичної операції на Сході України загинули  солдат Хрущ Сергій Юрійович із Верхівні - навідник аеромобільно-десантного взводу 95 окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України та сержант Славіцький Олег Вікторович із Зоряного - стрілець – номер обслуги аеромобільно-десантного взводу 95 окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України.

 

Фото без опису

На околиці села Маячка (на той час Октябрське) Слов'янського району, що за 20 км від Краматорська, під час руху колона десантників, яка супроводжувала розрахунки 82-мм мінометів та продовольство на блок-пости, 13 травня 2014 р. близько 12:30 була обстріляна терористами зі заздалегідь підготовлених позицій з підствольних гранатометів та щільним прицільним вогнем зі стрілецької зброї. Внаслідок годинного бою разом з нашими земляками загинули майор Заброцький В. Й., капітан Дульчик В. Г., сержант Рудий В. В. та старший солдат Якимов О. В., ще 8 отримали поранення різного ступеня важкості.

Указом Президента України від 19.07.2014 р. № 599/2014 "За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України", Хрущ С. Ю. та Славіцький О. В. нагороджені орденами «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вшануймо пам'ять наших військових. Вони віддали за усіх нас найцінніше, що мали, – свої життя. Тож давайте навіки збережемо пам'ять про наших земляків в своїх серцях.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь