Пошук

Товариство Червоного Хреста України відзначає 106-ту річницю з дня заснування

Дата: 18.04.2024 14:34
Кількість переглядів: 99

18 квітня Товариство Червоного Хреста України відзначає 106-ту річницю з дня заснування.

Товариство Червоного Хреста України – наймасштабніша, найстарша і найбільш популярна гуманітарна організація на території України.

Метою діяльності Товариства є захист життя людини, запобігання та полегшення людських страждань під час збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф та аварій, надання допомоги медичній службі Збройних Сил та органам здоров’я, утвердження ідеалів миру, добра та милосердя.

Перший осередок Червоного Хреста на території України з’явився в листопаді 1867 року в Сімферополі, другий – у грудні того ж року в Кам’янці-Подільському.

З 1880-х років почали з’являтися й осередки Австрійського Червоного Хреста в Галичині та Буковині та Угорського – на Закарпатті. Як незалежне національне товариство Український Червоний Хрест почав функціонувати щойно після установчого з’їзду 15-18 квітня 1918 року в Києві, саме з цієї дати і веде відлік Товариство. Його батьками-засновниками стала група громадських діячів-медиків на чолі з Євменом Лукасевичем і Борисом Матюшенком. А після проголошення незалежності України в 1991 році Товариство Червоного Хреста УРСР здобуло і міжнародне визнання як повністю незалежне і єдине Товариство Червоного Хреста України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь