Шановні жители Ружинської громади, сьогодні 04 квітня 2024 року виявлено вчинення протиправних дій на  гідроспоруді у селищі Ружин.                                                      

          Так, невідомими особами, незважаючи на воєнний стан в Україні, здійснено пошкодження об’єкту державної власності, а саме, зруйновано елементи гідроспоруди (вирізано заставки) Ружинського  водосховища комплексного призначення. Дані протиправні дії невідомих осіб становили реальну загрозу та могли спричинити негативні наслідки для життя, здоров’я та безпеки жителів громади.

          Силами небайдужих місцевих жителів громади, за участю представників Ружинської селищної ради, поліції та ДСНС оперативно усунуто пошкодження гідроспоруди та замінено зруйновані елементи.

          Застерігаємо недобросовісних осіб відмовитись від подальших повторних спроб руйнування вкрай важливого державного об’єкту.

          Попереджаємо, що вказані дії в умовах воєнного стану, можуть кваліфікуватись як диверсія (ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України), за що передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

          Шановні мешканці Ружинської громади, не будьте байдужими, в разі спостереження за подібними незаконними діями на гідроспоруді просимо негайно повідомляти правоохоронні органи.

 

 

 

Відділ житлово-комунального господарства

та благоустрою Управління ЖКГ Ружинської селищної ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису