Пошук

ЗВІТ СТАРОСТИ МОВЧАНІВСЬКОГО СТАРОСТИНСБКОГО ОКРУГУ ЯКИМЧУКА ОЛЕКСАНДРА

Дата: 03.04.2024 15:39
Кількість переглядів: 34

ЗВІТ СТАРОСТИ МОВЧАНІВСЬКОГО СТАРОСТИНСБКОГО ОКРУГУ ЯКИМЧУКА ОЛЕКСАНДРА

 

     Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом Ружинської територіальної громади, Регламентом селищної ради, Положенням про старосту села та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносинами з Ружинською громадою звітую про роботу старости села Мовчанівка за період з січня 2023 року по грудень 2023 року.

 

Площа населеного пункту с.Мовчанівка – 320,3 гектари, де нараховується 459 дворів в яких проживає станом на 31.12.2023р. – 800 громадян, з них дошкільного віку – зареєстровано 37 дітей,з них 20 дітей проживають в селі, решта за межами села, шкільний вік – 114 дітей, з них 73 дитини навчається в нашому ліцеї, решта проживають за межами села Мовчанівка. Соціальним працівником обслуговується 11 одиноких пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду. За період з 01.01.2023р. в селі Мовчанівка  народилась – 1 дитина, померло 15 чоловік

 

 В селі працює ліцей, функціонує ФАП, сільська бібліотека, поштове відділення зв’язку, діє комунальне підприємство «Джерело» яке виконує функцію з водопостачання, на території села є православна церква.

 

 Я, як староста, член виконавчого комітету беру участь у засіданнях сесії, виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень.

 

 Прийом громадян проводжу за місцем роботи в межах робочого часу та в позаробочий час за місцем проживання жителів села. Надається допомога жителям села щодо переадресації заяв різного характеру, пропозицій,  інформацій  посадовим особам селищної ради та її виконавчого комітету.

  Проводиться  впорядкування  власних дворів  господарств  жителів села, приватних магазинів, установ та прилеглих до них територій, узбіччя доріг, пам’ятних місць села.

 Здійснюється облік, ведення, зберігання господарських книг.

  За звітний період видано - 300 довідок різного характеру , виконання нотаріальних дій в межах своєї компетенції надано 15 послуг, надано 49 відповідей різним установам.

  Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території села, подаються документи пільгових категорій  в управління праці та соціального захисту населення для надання компенсацій на придбання твердого палива та використання електроенергії, оформлення  субсидій населенню тарізних видів допомог.

 

 В період 2023р., спільними зусиллями мешканців села неодноразово проводився збір продуктів харчування для наших захисників, а також гуманітарної допомоги  постраждалим людям від російського терору.

 

 За звітний період на території Мовчанівського старостинського округу проведено наступні роботи:

  1. КУ «Господарник» провелася робота по видаленню чагарників на кладовищі (орієнтовна площа 3Га.), ведеться обрізка   аварійно-небезпечних дерев.
  2. Для  поліпшення  роботи  по наведенню благоустрою в Мовчанівському окрузі Ружинською селищною радою були закуплені мотокоса та бензопила.
  3. По вулиці 1Травня  побудували  водогінну мережу протяжністю 400 метрів, та підключили до мережі 4 господарства. 
  4.  Постійно проводиться технічне обслуговування обладнання артсвердловин, за для забезпечення безперебійного водопостачання.
  5. Працівником по благоустрою постійно підтримується чистота та порядок у центрі села.
  6.  Проводиться скошування рослинності в центрі села, біля адмін. приміщення та обабіч дороги.
  7. Проводилась заготівля дров на школу та адмінприміщення.

 

  Хочу висловити вдячність жителям села Мовчанівка, які незважаючи на скрутну хвилину активно брали,  та беруть участь по цей час, у формуванні продовольчої та гуманітарної допомоги нашим воїнам-захисникам. Велика вдячність  Курінній Тетяні Петрівні,  Пигині Тетяні Михайлівні та всій їхній команді за благодійну справу якою вони займаються, висловлюю вдячність працівникам та вчителям Мовчанівського ліцею за приготування різноманітної випічки для наших Героїв.

Також хочу висловити вдячність ТОВ « КЛІРЕНГ- АГРО»  Сергію Анатолійовичу Книшу, за постійну допомогу у наданні техніки, а також за допомогу з мукою вагою в(400кг).

 

 

 

Вже понад 10 років pociя зазіхає на територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. 24 місяців триває повномасштабна війна. Гинуть найкращі сини та доньки України. Гинуть діти. Під обcтрілами наші міста й села за  рік, який  минув,  хочу  винести  щирі  співчуття  рідним  наших  загиблих  Героїв:  Цибори  Віталія  Вікторовича,  Якимчука  Романа  Васильовича,  Химинця  Віталія  Михайловича,  Наконечного  Олександра  Олександровича. Низько  схиляємо  голови  перед   їх  світлою  пам’яттю. 

 

 Шановні  жителі  нашого села, я щиро дякую, що підтримували  постійно  у  такий  нелегкий  час,  тільки  разом  ми  спроможні  все  здолати  і  перебороти. Сподіваюсь  і  надалі  на  взаємоповагу  та  вашу  підтримку.   

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь