Під час повітряної тривоги всі діти і працівники закладів освіти без винятку перебувають в укриттях. В усіх закладах освіти, які забезпечують дітям освітній процес у режимі очного навчання, діють затверджені Правила безпеки та Алгоритми дій у разі оголошення повітряної тривоги за правилами, встановленими Кодексом цивільного захисту України, іншими актами законодавства та відповідними рекомендаціями ДСНС, яких дотримуються педагогічні працівники.

Відповідно до них забирати дітей з укриття під час повітряної тривоги заборонено. Згідно наказу МВС України № 579 від 09.07.2018 р., вихід із захисної споруди (укриття) можливий тільки у разі надходження інформації про відсутність небезпеки.


Ми розуміємо батьків, їх хвилювання за своїх дітей і бажання, аби під час небезпеки вони були поруч. Але правильне рішення під час повітряної тривоги – батькам залишатися там, де вони є, і шукати найближче безпечне укриття для себе, а дитині – перебувати в укритті закладу освіти або закріпленому за закладом освіти укритті.


Разом з тим, якщо батькам конче необхідно забрати дитину під час повітряної тривоги з укриття із різних причин, то вони повинні написати відповідну заяву, беручи відповідальність за життя і здоров’я своєї дитини на себе.

Фото без опису