До уваги сільгоспвиробників

Відділ земельних відносин, сільського господарства та екології інформує

 

У зв’язку з проведенням комплексу весняно-польових робіт, що виконуються із використанням засобів захисту рослин, існує загроза випадків отруєння та загибелі бджіл на пасіках в господарствах всіх форм власності. Відповідно до Державних санітарних правил ДСП 8.8.1.2.001-98 суб’єкти господарювання при веденні агровиробництва зобов’язані:

1) застосовувати засоби захисту рослин, які пройшли державну реєстрацію та включені до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні;

2) за три доби до запланованого застосування засобів захисту рослин повідомляти органи місцевого самоврядування, вказавши наступну інформацію 

дата і час початку робіт із застосування засобів захисту рослин;

територія майбутнього застосування засобів захисту рослин (площа (га), місце знаходження ділянки тощо);

назва препарату, діючі речовини та клас небезпеки запланованих до застосування засобів захисту рослин;

спосіб (метод) застосування засобів захисту рослин;

терміни ізоляції бджолиних сімей відповідно до класу небезпеки засобів захисту рослин;

відомості про сільськогосподарську культуру, що обробляється засобами захисту рослин.

       3) Застосування пестицидів для захисту зелених насаджень в межах населеного пункту дозволяється тільки з 22:00 до 07:00 ранку, а за межами населеного пункту всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Роботи необхідно проводити в безвітряну погоду. При швидкості вітру більше 4 м/с обприскування не допускається.

4) до роботи із засобами захисту рослин допускати осіб, які пройшли медичний огляд, спеціальну підготовку та мають відповідне посвідчення (допуск), допуск та наряд на виконання робіт з пестицидами.

      Не допускають обробку квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл.

 

 Фото без опису