Пошук

Топорівські бджілки

Дата: 20.03.2024 17:17
Кількість переглядів: 307

«Топорівські бджілки» активно плетуть маскувальні сітки - У кожну маскувальну сітку для наших захисників ми вкладаємо часточку своє душі та материнську молитву, - зазначають топорівські берегині.

Організатор волонтерського руху - завідуюча місцевим будинком культури Інна Мошківська розповіла, що у зв’язку з військовим станом в країні, масові заходи заборонені. Як наслідок, активувалась гурткова робота і з дітьми, і з дорослими, зріс патріотизм у кожного мешканця, тому плетіння захисних сіток для наших захисників стало обов’язком для усіх нас.

Інна Мошківська розповіла, що попит на сітки завжди дуже великий. - Маскувальні сітки мають бути об’ємними, але не важкими, швидко скочуватися, щоб їх можна було транспортувати й легко розкладати. Тому тканину ми закуповуємо спеціальну – легку, відповідно до пори року. В одному рулоні 200 метрів тканини, з якої виходить, приблизно, 10 маскувальних сіток. Все залежить від розмірів сітки, - розповіла жінка.

За словами Інни, вартість одного рулона тканини близько 4000 грн до того ж сама сітка теж вартує немалих коштів. - З коштами на придбання матеріалу допомагають небайдужі мешканці та аграрії. Плетіння маскувальних сіток – це кропітка «конвеєрна» праця: одні нарізають смужки, інші – роблять на них насічки, а треті, «павучки», - плетуть. Усім вистачає роботи. Лише за минулий місяць волонтерський колектив Топорівського старостинського округу змайстрував 25 сіток. - Потреба в сітках нині навіть більша ніж раніше, треба маскувати і техніку, і позиції, і бліндажі. Ми вкладаємо у роботу часточку своєї душі та нашої молитви, щоб сітки берегли життя наших воїнів. Щоб кожен з них повернувся до своїх сімей живим та здоровим! – наголошує Інна Мошківська.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь