Пошук

ВЕСНА ВИРУЄ! Куди дівати обрізані гілки, щоб не платити штраф?

Дата: 04.03.2024 15:43
Кількість переглядів: 147

 Шановні  мешканці Ружинської селищної територіальної громади, керівники підприємств, установ та організацій!

          З приходом весни активізувалось життя не лише у природніх ландшафтах, а й у населених пунктах, зокрема на присадибних, прибудинкових, виробничих територіях. Це добре і правильно. Але, разом з тим, закликаємо дбати про чистоту не лише власних ділянок а й територій загального користування.

          Останнім часом  спостерігаємо, як деякі громадяни обрізаючи  гілля дерев та чагарників, виносять та складують його на території загального користування. Напевно, притримуючись думки «У мене чисто, а там хай хтось інший моє сміття прибирає». Ні, шановні жителі, за вами ніхто не повинен прибирати. На території Ружинської селищної територіальної громади налагоджено лише централізований вивіз твердих побутових відходів (ТПВ) у населених пунктах Ружин та Заріччя.

          Для обрізаного гілля дерев та чагарників, виконавчим комітетом визначена ділянка на сміттєзвалищі за межами с. Заріччя, куди обрізане гілля громадяни мають доставити самі. Складування та засмічення гіллям територій загального користування ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!

Відповідно до Правил благоустрою на території Ружинської селищної територіальної громади, затверджених рішенням 23 сесії 8 скликання Ружинської селищної ради  від 28.04.2022 р. №695, підприємства, установи, організації, незалежно від форм власності, громадяни, що мають будинки на правах приватної власності, юридичні і фізичні особи зобов’язані вчасно робити прибирання прилеглих і закріплених за ними земельних ділянок, дотримуватись чистоти і підтримувати порядок на всій території як сіл,  селища, так і територіальної громади, утримувати в чистоті і порядку багатоквартирні житлові будинки і інші об’єкти соціального призначення та нести відповідальність за дотримання чистоти і порядку відповідно до чинного законодавства України.

За порушення норм Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою Ружинської селищної територіальної громади, до винних осіб будуть застосовані заходи адміністративного впливу та притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від  20  до 80  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50  до 100  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Інформація про порушників буде висвітлюватись у встановленому законом порядку.

   Закликаємо до взаєморозуміння та неухильного дотримання правил благоустрою!

 

Відділ житлово-комунального господарства та благоустрою Управління ЖКГ Ружинської селищної ради

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь