Пошук

Патронатна сім’я – підтримка дітей, які потребують допомоги

Дата: 01.03.2024 16:21
Кількість переглядів: 88

Наразі актуальним залишається питання створення патронатної сім’ї на території Ружинської селищної ради, адже в Бердичівському районі функціонує лише одна патронатна родина, яка в повній мірі не може задовольнити потребу в послугах патронату для всіх громад району. Згідно з чинним законодавством, одночасно під патронат (в одну патронатну сім’ю) влаштовуються виключно діти (не залежно від їхньої кількості), які є братами-сестрами або до влаштування під патронат проживали в одній родині.

Патронатна сім’я - це потреба сьогодення, оскільки є формою тимчасового влаштування дитини, яка опинилась в скрутному становищі у зв’язку з тією чи іншою складною життєвою обставиною (до прикладу: хворобою матері, яка потрапила в лікарню і не має на кого залишити дитину; відмовою від дитини в пологовому відділенні; перебуванням дитини в небезпеці; у зв’язку з насиллям, жорстоким поводженням в сім’ї;  потребою лікування, вирішення нагальних проблем одинокої матері, яка виховує дитину з інвалідністю тощо). Якщо криза в біологічній родині вирішилась, дитина повертається туди. Якщо ні – дитина влаштовується в сімейні форми виховання (усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу).

Важливо розрізняти, що патронат, хоч і передбачає влаштування дитини у сім’ю, не є сімейною формою виховання. Це оплачувана соціальна послуга, яку надає патронатний вихователь з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

За додатковою інформацією про сімейний патронат, роль та функції батьків у патронаті  звертайтеся  до  служби  у  справах  дітей Ружинської селищної ради (с-ще Ружин, вул. Незалежності, 2, каб. 31).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь