Минулий рік став для Ружинської громади ще одним роком надважких викликів і перевірки на міцність. Міцність у одному бажанні - Перемоги, міцність у взаєморозумінні, міцність у взаємодопомозі. Проте навіть у цих умовах Ружинська селищна рада продовжувала роботу та працювала над розвитком громади.

У 2023 році для подолання викликів сьогодення активно співпрацювали депутати восьмого скликання, виконавчий комітет, виконавчий апарат ради та активна громадськість.

Робота Ружинської селищної ради восьмого скликання у 2023 році здійснювалась відповідно до Плану роботи селищної ради, затвердженого рішенням 33 сесії Ружинської селищної ради восьмого скликання від 22 грудня 2022 року № 867 та була спрямована на розвиток основних засад місцевого самоврядування, вирішення соціально-економічних проблем громади та задоволення звернень громадян.

Упродовж року проведено 18 засідань сесій Ружинської селищної ради, з них 10 - позачергових, на яких вирішувалися актуальні питання із забезпечення життєдіяльності Ружинської громади. За звітний період прийнято 347 рішення, з них – 233 – земельного характеру, решта – рішення, що стосуються питань комунальної власності, соціально-економічного розвитку, освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту, затвердження та внесення змін до цільових програм селищної ради, надання адміністративних послуг та інші.

Проведено 41 засідання постійних комісій селищної ради, з них: - 8 засідань постійної комісії селищної ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, - 8 - з питань регламенту, правопорядку, депутатської етики, антикорупційної та інформаційної політики; - 8 - з питань земельних відносин, будівництва та архітектури; - 8 - з питань комунальної власності, приватизації, житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою; - 9 – з гуманітарних питань та 10 спільних засідань.

На офіційному веб-сайті Ружинської селищної ради, окрім висвітлення діяльності Ружинської громади, оприлюднено розпорядження селищного голови, проекти рішень, рішення селищної ради та виконавчого комітету, протоколи голосувань та протоколи засідань тощо, в термін, визначений законодавством.

Протягом 2023 року виконавчий апарат селищної ради забезпечував єдиний підхід до підготовки проектів регуляторних актів та прийняття їх після проходження всіх процедур. Державна регуляторна політика Ружинської селищної ради та її виконавчих органів здійснена у відповідності до завдань, визначених чинним законодавством, мета яких – прийняття виважених рішень з урахуванням максимально можливих позитивних результатів, спрямованих на забезпечення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян та влади.

Протягом року селищна рада разом з небайдужими господарниками громади допомагали продуктами харчування, запчастинами, генераторами та всім необхідним військовим частинам за письмовим запитом. Про всі заходи, які відбулися в громаді було повідомлено на офіційному сайті та на сторінках соціальних мереж.

У 2023 році Ружинська селищна рада з місцевого бюджету спрямувала 1 000 000 гривень на потреби наших захисників, 250 000 гривень – правоохоронних органів, 265 000 гривень - місцевій рятувальній частині та 300 000 тисяч гривень - на потреби територіального центру комплектування тощо. Це результат спільної роботи.

Селищна рада щоденно реагує на виклики, які ставить нам війна.

Минулий рік був ще одним роком жорстокої боротьби та втрат найкращих воїнів-Героїв.

Ми змінилися – як люди, як патріоти, як українці.

Кожен став борцем, тримав свій фронт і наближав Перемогу як міг, як умів.

Дякуємо нашій мужній Ружинщині - кожному її жителю.

Дякуємо всім, хто був і залишається поряд.

Дякуємо за підтримку, поради, дієву допомогу, конструктивну критику.

Разом зможемо більше!

Перемога буде за нами!

Слава Збройним Силам України!

Слава Україні!