Наша громада знову має можливість пишатися успіхами здобувачів освіти на обласному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. 11 лютого 2024 року  в дистанційному форматі відбувся ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури. Дана олімпіада є однією з форм популяризації нашого мовного багатства. Справа мови – це не просто справа національного престижу, самоідентифікації, національної гідності – це справа повноцінного людського буття.

          Олімпіада відбувалась у два тури. Перший тур – тестування, другий – завдання творчого рівня. Тестові завдання були спрямовані на перевірку знань учасників з фонетики, лексикології, морфології, синтаксису, норм стилістики.

          У творчих роботах здобувачі освіти демонстрували знання української мови, літератури, розмірковували про волонтерство, норми життя суспільства під час війни, громадянську  позицію молодого українця.

 Переможницею даної олімпіади стала Кравченко Вероніка – учениця 10-А класу Ружинського ліцею, яка отримала диплом ІІ ступеня та вкотре показала блискучий результат і гідно довела, що прагнення до пізнання, ініціатива і наполегливість мають обов’язково винагороджуватись.  

Вероніка надзвичайно творча, талановита та здібна учениця, яка в минулому році стала переможцем трьох обласних олімпіад, а в цьому році – це вже друга її перемога на інтелектуальних змаганнях. Її перемога є гідним прикладом патріотизму, працелюбності, цілеспрямованості. 

Щиро вітаємо Вероніку із заслуженою перемогою, пишаємось її досягненнями і здобутками. Бажаємо успіхів у навчанні, підкорення нових вершин,  та ще неодноразових перемог у будь-яких своїх починаннях і  прагненнях.

Вітаємо з перемогою також вчителя української мови і літератури Ружинського ліцею Гладишко Наталію Іванівну за підготовку нашої переможниці до олімпіади, мудрі настанови і підтримку. Нехай завжди супроводжують творчі перемоги, а праця приносить тільки задоволення й щедрі результати!

 

 

Фото без опису