Наприкінці минулого  тижня відбулось засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії Ружинської селищної ради Бердичівського району Житомирської області.

Насамперед, засідання Комісії було скликано для зняття карантинних обмежень і визнання благополучним по сказу тварин  с. Заріччя,  Ружинської селищної ради Бердичівського району та навколишньої території, в межах смт Ружин та с. Плоска Ружинської селищної ради Бердичівського району.

Крім того,  у зв’язку із складною епізоотичною ситуацією щодо сказу тварин на території Житомирської області, розглянуто питання та сплановано проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу у весняний період 2024 року на території Ружинської громади. Для виконання робіт  з розкладки принади із вакциною проти сказу, на площах мисливських угідь Ружинської селищної територіальної громади створено дві робочі групи. Доручено у визначених ділянках проводити контроль споживання вакцини.

Разом з даним питанням обговорено ризик поширення та шляхи запобігання  виникнення африканської чуми свиней та грипу птиці на території громади.

Водночас, важливим на сьогоднішній день стало питання про проведення заходів із регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин, яке попередньо розглядалось державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Житомирській обласній військовій адміністрації. 

Під регулювання чисельності підлягають наступні види тварин: лисиця червона, вовк, єнотовидна собака, бродячі тварини. Для проведення заходів використовується виключно мисливська гладкоствольна зброя.

Проведення заходів по регулюванню чисельності хижих та шкідливих тварин  розпочато з 27 січня 2024 року та буде проводитись кожну субота лютого місяця 2024 року.

 

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису