Пошук

ЗВІТ про базове відстеження результативності регуляторного акта

Дата: 19.12.2023 13:55
Кількість переглядів: 24

1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується: рішення Ружинської селищної  сесії від 28.04.2022 р. № 695 «Про затвердження Правил благоустрою на території Ружинської селищної територіальної громади».

2. Виконавець заходів відстеження: управління житлово-комунального господарства, благоустрою, комунальної власності, стратегічного розвитку, транспорту, містобудування, архітектури та будівництва Ружинської селищної ради.

3. Цілі прийняття акта: регуляторний акт прийнятий з метою забезпечення удосконалення механізму вирішення питань, пов’язаних із благоустроєм території, забезпеченням чистоти та порядку в населених пунктах громади. Основними цілями прийняття даного регуляторного акта є створення сприятливого середовища для життєдіяльності людини, що складається з захисту довкілля, покращання санітарного стану, належне утримання і раціональне використання територій, охорону об’єктів благоустрою, забезпечення безпеки для користувачів об’єктів благоустрою, покращення естетичного вигляду об’єктів благоустрою.

4. Строк виконання заходів з відстеження: з 28.04.2022 р. по 18.12.2023 р.

5. Тип відстеження: базове.

6. Методи одержання результатів відстеження: результати відстеження регуляторного акта отримано управління житлово-комунального господарства, благоустрою, комунальної власності, стратегічного розвитку, транспорту, містобудування, архітектури та будівництва Ружинської селищної ради шляхом візуального обстеження покращення санітарного стану населених пунктів та аналізу статистичних даних щодо правил і норми поведінки учасників правовідносин у сфері благоустрою міста, визначення правових, економічних, екологічних, соціальних і організаційних засад благоустрою території громади з метою створення умов, сприятливих для життєдіяльності людини.

Відстеження здійснено з метою оцінки ступеня досягнення актом визначених цілей.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних: результативність регуляторного акту відслідковувалась шляхом аналізу інформації, отриманої під час обстеження.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

Для визначення результативності регуляторного акта беруться такі показники:

Показники

2022 рік

2023 рік

Кількість протоколів про адміністративне правопорушення, складених за порушення правил

благоустрою

9

6

Кількість звернень громадян

128

140

Кількість / площа ліквідованих несанкціонованих сміттєзвалищ

58/1,16

64/1,28

Обсяг зібраних побутових відходів, тис. м³

0,54

0,6

Підтримка технічного і санітарного стану територій, тис. м²

227,6

239,8

Висаджено зелених насаджень, шт.

340

280

Утримання місць для поховання, од.

86

86

Прибирання та впорядкування зупинок, од.

53

55

Площа очищених від сміття берегів, тис. м²

6,55

6,55

Витрачено коштів на благоустрій, млн. грн.

0,402

2,82

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: За період відстеження відбулося часткове покращення санітарного стану території населених пунктів Ружинської селищної територіальної громади.

Завдяки прийняттю даного регуляторного акту підвищилась відповідальність суб’єктів господарювання, власників приватних осель за утримання закріпленої території в належному санітарному стані, збереження елементів благоустрою загального користування. Прибирання територій комунальної власності та суб’єктів господарювання здійснюється ручним способом та механічне вивезення сміття на полігон для відходів за кошти юридичних осіб та безкоштовно для населення.

Аналіз встановив, що прийнятий регуляторний акт вплинув на покращення санітарного стану в населених пунктах на території Ружинської селищної територіальної громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь