Пошук

Чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 18.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 106

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису     Минулого тижня відбулось чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головувала на засіданні селищний голова Людмила БІЛЯК.

  До порядку денного  засідання були внесені наступні питання:
1.Про стан забезпеченості безпечними та якісними продуктами харчування дітей в освітніх закладах громади.
2. Про заходи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах в зимовий період.
3. Про реалізацію заходів з протимінної діяльності у 2023 році та проведення спеціальних вибухових робіт на території Ружинської територіальної громади.
4. Про стан протипожежного водопостачання в населених пунктах Ружинської територіальної громади.

 

    По першому питанню доповіли Семенчук І.І. – начальник відділу освіти Ружинської селищної ради та Тимчук В.С. – заступник начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.
   Стисло охарактеризуємо стан забезпечення харчування дітей в освітніх закладах громади мовою чисел.
    Загальна кількість здобувачів освіти у 2023/2024 н.р. – 1803, з них охоплено одноразовим гарячим харчуванням – 893 учні. Безкоштовним гарячим харчуванням охоплено 826 учнів.
    Відповідно до рішення Ружинської селищної ради від 10 серпня 2023 року № 1077 «Про затвердження Програми організації харчування дітей у закладах освіти Ружинської селищної ради на 2023/2024 навчальний рік» визначені категорії дітей, які харчуються за рахунок коштів місцевого бюджету, а саме:
  1) учні 1-4 класів – 611; 
  2) учні пільгових категорій: 
- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 41; 
- зареєстровані як внутрішньо переміщені особи – 43; 
- діти із числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також батьки яких мають статус учасника бойових дій (АТО/ООС), призвані на строкову військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період – 153;
- діти із особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах – 37;
- малозабезпечені – 15.

    У закладах дошкільної освіти організовано триразовий режим харчування та забезпечено оптимальний питний режим для дітей. Відповідно до штатного розпису всі заклади дошкільної освіти  укомплектовано працівниками,  які забезпечують організацію харчування дітей.    

     За результатами обговорення вирішили зобов’язати керівників навчальних закладів громади забезпечити суворе дотримання вимог чинного законодавства у сфері організації харчування дітей, у тому числі  санітарних та гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів.
     Звернути особливу увагу звернути на:
– періодичність дослідження води питної в навчально-виховних закладах громади та її якість;
– дотримання норм харчування дітей;
– ведення документації по проведенню протиепідемічних заходів та організації харчування дітей в навчально-виховних закладах громади;
– маркування столів та кухонного посуду, нанесення міток для рівня води на ваннах для миття столового та кухонного посуду для приготування відповідної концентрації миючого розчину;
– проходження працівниками медичного огляду згідно графіка;
– проходження повірки ваг та градусників;
– відсутність або несправність витяжної вентиляції із механічним приводом  над плитами для приготування. 
   Начальнику відділу освіти Ружинської селищної  ради встановити контроль за усуненням недоліків по кожному навчальному закладі виявлених працівниками Бердичівського управління Держпродспоживслужби, забезпечити постійне навчання персоналу навчальних закладів, що зайнятий у харчуванні дітей.
     Жваве обговорення викликало питання   попередження загибелі людей на водних об’єктах у зимовий період, що доповів Сергій Гомонюк  – головний інспектор відділу організації наглядово-профілактичної роботи Бердичівського РУ Головного управління ДСНС України у Житомирській області. Увага була зосереджена на недопущенні нещасних випадків на воді у зимовий період, дотриманню  Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, відповідальності орендарів водних об’єктів за невиконання даних Правил.
        Начальник 21 ДПРЧ 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Житомирській області Федун Р.А. виступив по двох наступних питаннях, що мають неабияку актуальність на сьогоднішній день. Дані питання набули особливої уваги у воєнний час. Це реалізація заходів з протимінної діяльності у 2023 році, проведення спеціальних вибухових робіт на території Ружинської територіальної громади та стан протипожежного водопостачання в населених пунктах Ружинської територіальної громади.
     Вибухонебезпечні предмети становлять значну небезпеку для життя та здоров’я людей, особливо молодшого покоління. 
   Система  протипожежного водопостачання в населених пунктах Ружинської територіальної громади потребує відновлення та витрат значних коштів. Акцентована увага на місцях масового перебування людей та забезпечення протипожежного захисту даних місць, що дасть змогу запобігти людським та матеріальним втратам. Одним з таких місць є будівля магазину «Наш Край» у смт Ружин.  На даному об’єкті необхідно провести роботи щодо ремонту джерела зовнішнього пожежогасіння (пожежний гідрант), із залученням спеціальних підрядних організацій та фахівців.
    З  усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення, встановлені їх виконавці та чіткі терміни виконання.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь