Пошук

День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2023 11:59
Кількість переглядів: 175

«Кричали "біс", пишались зробленим, прогрес любили над усе. Летить лелека над Чорнобилем нікому діток не несе»… 37 років тому, в ніч на 26 квітня 1986 року, сталася аварія на Чорнобильській АЕС. На 4-му енергоблоці атомної елекстростанції стався вибух, який повністю зруйнував реактор.

Ця катастрофа змінила історію не лише України, а й всієї Європи та вплинула на життя мільйонів людей, ставши причиною численних смертельних випадків, небезпечних захворювань та інших проблем зі здоров'ям на багато майбутніх поколінь. 

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття. У житті мешканців Ружинської громади, як і всіх українців, Чорнобиль є незагоєною раною. Чимало наших земляків ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення зупинили невидимого і дуже підступного ворога – радіацію.

Квітами до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто ціною власного здоров’я та життя, не вагаючись, ліквідовували наслідки глобальної катастрофи. 

Світла пам’ять 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь