Пошук

Про бачення розвитку медичного закладу громади

Дата: 22.05.2023 09:35
Кількість переглядів: 94

Медичний директор «Ружинської центральної лікарні» Юлія Кулибаба про бачення розвитку цього медичного закладу: «Спільно з керівництвом громади та депутатським корпусом ми робимо все можливе, щоб не лише «втриматися на плаву», а й, відійшовши від радянської системи, покращити якість надання медичних послуг та зробити їх доступними для кожного, хто їх потребує. На минулій сесії селищна рада придбала нам апарат для зовнішньої фіксації травм хворих, аудіометр, тимпанометр та відеоендоскопічну систему. Це дозволить нам надавати якісну діагностику в хірургії, травматології, отоларингології. Адже потреба у даних обстеженнях завжди була досить висока, а нині, з війною в країні, вона збільшилась в рази. За допомогою даного обладнання ми зможемо повернути до повноцінного життя багатьох пацієнтів, а також на ранній стадії виявити захворювання.

Наступний крок - це лікарі, яких у нас, нажаль, вкрай не вистачає. До того ж серед наявних 80 % - пенсійного віку. Тому маємо потребу в лікарях різних спеціальностей. Разом з т.в.о. директора комунальної установи Ніною Туранською ми звернулися у різні медичні навчальні заклади з пропозиціями працевлаштування медиків, після закінчення навчання, до різних фондів, організацій та медичних установ щодо лікарської потреби. Сьогодні уже є напрацювання з двома лікарями: психіатром-наркологом-психотерапевтом та лікарем-травматологом, які через місяць-два мають прийти до нас працювати. Окрім того, днями наш колектив уже поповнив один молодий спеціаліст - лікар дерматолог-венеролог Альона Канарська.

Ми подали документи на дванадцятий пакет послуг щодо висновків лікарсько-консультативної комісії. Це новий пакет. Суму надходжень НСЗУ ще не озвучує, проте наші лікарі щомісяця надають більше сотні послуг з даного напрямку. Тому додаткові кошти від пакету будуть однозначно. Ну, і паралельно активно працюємо у напрямку реабілітаційного пакету: приміщення, обладнання, лікарі - шукаємо все необхідне. Адже війна триває, лікарні переповнені. Ми також могли б допомагати ставити на ноги наших хлопців та "розвантажувати" їх психологічно. До того ж це щомісячні надходження до бюджету лікарні - близько мільйона.

На першому місці також стоїть питання ремонту покрівлі лікарні та косметичного ремонту приміщень, запуск кол-центру з можливістю запису на прийом в телефонному режимі, низка інших нововведень направлених на покращення клієнтоорієнтованості закладу. Нині ведеться активна робота з підбору адміністраторів, які будуть надавати консультації населенню, здійснювати запис до лікарів, тощо. Планів дуже багато, головне - залучитися підтримкою жителів, розумінням наших лікарів, стати дружнім колективом». Детальніше про розмову з Юлією Кулибабою читайте тут

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь