Пошук

Оголошення про початок процедури громадського обговорення (слухання) проєкту рішення Ружинської селищної ради «Про припинення Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області шляхом ліквідації»

Дата: 03.05.2023 14:33
Кількість переглядів: 110

 

1. Назва органу місцевого самоврядування, який є організатором громадського обговорення (слухання): Ружинська селищна рада.

2. Робоча група визначена розпорядженням селищного голови «Про створення Робочої групи з проведення громадського обговорення (слухання) проекту рішення Ружинської селищної ради «Про припинення Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області шляхом ліквідації» від 28.04.2023 року № 68 у складі:

- Дмитренка Максима Максимовича, заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Ружинської селищної ради – голови робочої групи;

- Лебеди Дар’ї Юріївни, головного спеціаліста відділу освіти Ружинської селищної ради – секретаря робочої групи;

членів робочої групи:

- Семенчука Івана Івановича, начальника відділу освіти Ружинської селищної ради;

- Охрімчук Наталії Леонідівни, головного спеціаліста відділу освіти Ружинської селищної ради;

- Лікарчука Олександра Миколайовича, старости с. Голубівка, с. Черемуха, с. Прибережне.

3. На обговорення виноситься проект рішення Ружинської селищної ради «Про припинення Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області шляхом ліквідації»

 

4. Громадське обговорення щодо припинення Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області шляхом ліквідації буде проведено з 09.05.2023 року до 24.05.2023 року за адресою: 13648, Житомирська обл.., Бердичівський р-н., с. Голубівка, вул. Фермерська, 2.  Електронна адреса Робочої групи – ruz_vo@i.ua. Поштова адреса Робочої групи – 13601, Житомирська обл.., Бердичівський р-н., смт. Ружин, вул. Незалежності, 2.

Перше засідання Робочої групи відбудеться 09.05. 2023 року об 10:00 год. за адресою: 13648, Житомирська обл.., Бердичівський р-н., с. Голубівка, вул. Фермерська, 2.

Усі пропозиції, зауваження та рекомендації приймаються в усній, письмовій та електронній формі до 18:00 год. 23.04.2023 року.

Наголошуємо, що у громадських слуханнях з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі територіальної громади, місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстроване на території, в межах якої проводяться громадські слухання. Бажаючі брати безпосередню участь у громадських слуханнях мають пред’явити відповідні документи для встановлення особи. Анонімні пропозиції (зауваження) не приймаються та не реєструються. Не допускається участь у громадському обговоренні через представника.

5. Формат проведення громадського обговорення: громадське обговорення  буде проведено у формі вивчення громадської думки шляхом зібрання підписних листів та громадських слухань на території села Голубівка Ружинської селищної ради.

6. Проект рішення опубліковано на офіційному веб-сайті Ружинської селищної ради (https://ruzhynska-gromada.gov.ua).

Обґрунтування.

Ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Відповідно до ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника.

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Потреба в припиненні шляхом ліквідації Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради викликана необхідністю приведення діяльності закладів освіти до норм чинного законодавства та фінансово-економічними показниками.

У даному закладі освіти відсутня захисна споруда цивільного захисту. Тому відповідно до чинного законодавства, для здобувачів освіти закладу організоване дистанційне навчання (враховуючи лист Міністерства освіти і науки України «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні» від 28.03.2022 року).

Ст. 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту» передбачено, що кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів. У разі якщо кількість учнів не дозволяє утворити клас, учні можуть продовжити навчання в цьому закладі освіти за однією з інших (крім очної) форм здобуття повної загальної середньої освіти або в іншому закладі освіти із забезпеченням територіальної доступності.

Відповідно до звернення в.о.директора Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області від 07.02.2023 року вх.№ 203 станом на 06.02.2023 року у даному закладі навчається 23 учні.

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» від 14.01.2015 року № 6 передбачено, що за рахунок освітньої субвенції не здійснюється фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (крім початкової школи), кількість учнів яких становить 25 осіб.

Середні витрати на одного учня Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області за 2022 рік становлять 69 020,55 грн.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області покладена на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреба інших закладів освіти (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на створення комфортного освітнього простору (середовища).

Учнями Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області запропоновано продовжувати навчання за очною формою здобуття освіти у Ружинській гімназії Ружинської селищної ради Житомирської області або у Зарудинецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Ружинської селищної ради Житомирської області (за вибором). Дані заклади містять захисні споруди цивільного захисту, організовано харчування та підвезення.

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь