Пошук

Чи можна замість виплати компенсації при звільненні надати довідку, що мати не використала додаткової відпустки на дітей?

Дата: 02.05.2023 12:09
Кількість переглядів: 76

Вважаємо, що роботодавець має право видати таку довідку лише у випадках, коли відпустку на дітей надають одному з батьків, одному з прийомних батьків чи батьків-вихователів.

При звільненні працівника роботодавець виплачує грошову компенсацію за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи (ч. 1 ст. 24 Закону про відпустки).

Якщо звільняється, наприклад, одинока мати, роботодавець виплачує їй компенсацію за невикористані дні відпустки на дітей. Якщо звільняється батько, який має двох дітей віком до 15 років, роботодавець не знає, чи має цей працівник право на компенсацію. Можливо, мати дітей використала або планує використати за цей рік відпустку на дітей. Тож батько двох дітей у заяві про звільнення або окремою заявою просить виплатити компенсацію за відпустку на дітей і додає довідку, що мати не використала цієї відпустки за відповідний календарний рік, або просить видати довідку, що він не скористався відпусткою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь