Пошук

Відділ земельних відносин, сільського господарства інформує

Дата: 29.03.2023 13:44
Кількість переглядів: 216

Доводимо загальні вимоги до власників землі, орендарів та постійних користувачів землі в межах охоронних зон державної повітряної ЛЕП 750кВ «Київська-Вінницька» Згідно вимог «Правил охорони електричних мереж», для забезпечення збереження державної власності, створення нормальних умов експлуатації повітряної ЛЕП, запобіганню аваріям та недопущення нещасних випадків з людьми, встановлено охоронну зону вздовж повітряної лінії, що є земельною ділянкою і повітряним простором, з обох боків лінії від крайніх проводів повітряної ЛЕП на відстані 40 метрів.

У межах охоронної зони повітряної ЛЕП землі у її власника (або користувача) не вилучається, а використовується з обмеженнями передбаченими «Правилами охорони електричних мереж»

Власник землі (або користувач) зобов’язаний забезпечити безперешкодний доступ у встановленому «Правилами охорони електричних мереж» порядку до повітряної ЛЕП для її ремонту та технічного обслуговування.

Власник землі (або користувач) зобов’язаний негайно повідомляти диспетчера Вінницького РЦОМ (тел:(0412)40-40-54) про виявлені: обірвані проводи, пошкоджені опори, про небезпеку їх падіння, про пошкодження інших елементів повітряної ЛЕП.

Під час виконання сільськогосподарських робіт в охоронній зоні повітряної ЛЕП із застосуванням машин і механізмів, забороняється обробіток ґрунту в межах обвалування навколо фундаментів і відтяжок опор. У межах охоронних зон повітряної ЛЕП заборонено:

Підніматися на конструкції опор.

Демонтувати елементи конструкцій опор.

Робити накиди на струмопровідні частини повітряних ЛЕП і наближати до них сторонні предмети.

Складати солому, сіно, дрова, порубочні залишки, добрива, корми, торф, інші матеріали.

Влаштовувати будь-які звалища.

Розташовувати автозаправні станції та інші сховища паливно-мастильних матеріалів.

Спалювати стерню, очерет, суху траву, копиці соломи, сіна, порубочні залишки, розводити багаття.

Саджати і вирізати дерева та інші багаторічні насадження.

Будувати житлові, громадські та дачні будинки.

Влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, проводити будь-які заходи, пов’язані з великим скупченням людей, не зайнятих виконанням дозволених у встановленому порядку робіт.

Запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряні змії

Здійснювати зупинки усіх видів транспорту, виконувати їх ремонт та заправку.

Виконувати роботи із застосуванням ударних механізмів, скидати вантажі масою понад, 5 тон, зливати їдкі речовини та паливно-мастильні матеріали.

Здійснювати всі види гірничих, вантажно-розвантажувальних, землечерпальних, підривних, меліоративних, днопоглиблювальних робіт, розташування польових станів, загонів для худоби, водопоїв, влаштування дротяного загородження, шпалер для виноградників і садів, а також поливання сільськогосподарських культур.

Здійснювати проїзд машин і механізмів із загальною висотою з вантажем або без нього від поверхні дороги понад 4,5м.

Виконувати земляні роботи на глибині понад 0,3 метра, а на орних землях – на глибину понад 0,45 метра. Підприємства, установи, організації та громадяни, яким надано у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, де знаходиться ЛЕП, зобов’язані вжити згідно вимог «правил охорони електричних мереж», вказані вище заходи збереження державної власності.

Фото без опису

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь