Пошук

Пишаємося досягненнями учнів Ружинщини

Дата: 16.03.2023 10:05
Кількість переглядів: 229

Ось і завершився інтелектуальний марафон здобувачів світи Ружинської громади. Вже зараз можна підбити попередні результати. Насамперед вони стосуватимуться основних інтелектуальних конкурсів, як от олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН, конкурсу з української мови імені Петра Яцика, мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань. 

Фото без опису

         Особливістю проведення вищевказаних заходів в цьому навчальному році було таке:

  • дотримання законодавства України в частині респіраторного захворювання COYID-19, спричиненого  коронавірусом;
  • вказані вище інтелектуальні змагання проводились з максимальним використанням передових інформаційно-комунікативних технологій в режимі офлайн і онлайн.

         Відділ освіти Ружинської селищної ради, КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» намагалися якнайширше залучити до цих заходів здобувачів освіти, оскільки своєю участю учні поглиблювали знання з основних шкільних дисциплін, долучалися до дослідження тих чи інших проектів. І це нам вдалося.  Попри воєнні дії кількість учасників   збільшилася. Так у І етапі (в ЗЗСО громади) взяли участь: в олімпіадах – 615 учасників, конкурсі з української мови імені Петра Яцика – 114, мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – 87, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН – 5, Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань –  3.  Всього число учасників вказаних вище заходів склало – 824  або 45% від загальної кількості учнів. Це був довготривалий процес, який включив у себе жовтень - березень навчального року. У ІІ турі в олімпіадах взяло участь  108 здобувачів освіти Ружинської селищної ради. Завдання для всіх олімпіад розроблялись Житомирським ОІППО.

         ІІІ (обласний) етап олімпіад вперше проводився в онлайн режимі. У ІІІ (обласному) етапі  взяло участь 32 учні. Ними було здобуто 15 призових місць: з географії – 3 дипломи, один з яких І ступеня (Кадикова Софія, Ягнятинська ЗОШ І-ІІІ ст.), один диплом ІІ ступеня (Кравченко Вероніка, Ружинська гімназія), один диплом ІІІ ст. (Якимчук Ілля, Мовчанівська ЗОШ І-ІІІ ст.), з інформатики – 3 дипломи, серед яких 2 дипломи ІІ ступеня (Ревун Ілля, Шкурлатівський Денис, Ружинська гімназія), 1 диплом ІІІ ступеня (Грищенко Олександр, Ружинська гімназія), з української мови та літератури  два дипломи, один диплом І ступеня (Кирилішина Вікторія, Білилівська гімназія), один – ІІІ ступеня (Кравченко Вероніка, Ружинська гімназія), з хімії – один диплом ІІ ст. (Кравчук Анастасія, Ружинська гімназія), з історії – один диплом ІІІ ступеня (Шевчук Вікторія,  Ружинська гімназія), один диплом ІІ ступеня з математики (Шевчук Вікторія,  Ружинська гімназія), один диплом ІІІ ступеня з інформаційних технологій (Шевчук Вікторія,  Ружинська гімназія), з англійської мови – один диплом ІІІ ступеня (Мельніченко Анастасія, Ружинська гімназія), з біології один диплом ІІІ ступеня (Кирилішина Вікторія, Білилівська гімназія), один диплом ІІІ ступеня з фізики (Кравченко Вероніка, Ружинська гімназія).

         Наші діти виявились найкращими в області з української мови та літератури і географії, здобувши дипломи І ступеня.

         Переможцями в обласному етапі з  трьох предметів стали здобувачі освіти Ружинської гімназії Шевчук Вікторія та Кравченко Вероніка.

         У ІІ етапі МАН взяло участь 5 здобувачів освіти, членів наукового товариства «Ерудит». За результатами ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН (оцінювання наукової роботи, її постерного захисту, участі здобувачів освіти  у науковій конференції) наші здобувачі освіти здобули 2 дипломи, 1 диплом ІІ ступеня (відділення «Філософія та суспільствознавство», секція «Психологія», учениця 11 класу Білилівської гімназії Кирилішина Вікторія),  1 диплом ІІІ ступеня (відділення «Історія», секція «Історія України», учениця 10 класу Ружинської гімназії Крилова Ольга).

         З метою утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді на рівні громади проведено  конкурси знавців української мови  - Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та мовно-літературний  конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Участь наших здобувачів освіти в ІІІ (обласному) етапі  конкурсів показла, що наші учні найкращі в області. Учениця 11 класу Ружинської гімназії Мельніченко Анастасія виборола у ХХІІІ Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика диплом І ступеня  і буде захищати  Житомирську область на Всеукраїнському рівні, а учениця Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ст.   Кадикова Софія здобула диплом ІІ ступеня в ХІІІ Міжнародному мовно-літературному  конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

         В       десятий раз учні Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ст. стали переможцями Всеукраїнського зльоту учнівських виробничих бригад та трудових аграрних об’єднань, що проходив  в онлайн режимі на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді в місті Києві. Учні Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Гуща Ангеліна (8 клас), Дятел Ірина (9 клас), Кадикова Софія (10клас) відзначені грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за зайняте ІІ місце.

         Учениця 11 класу Білилівської гімназії Кирилішина Вікторія, переможець обласного етапу олімпіади з української мови та літератури,  учень 10 класу Ружинської гімназії Шкурлатівський Денис, переможець обласної олімпіади з інформатики, учениця 9 класу Ружинської гімназії Кравченко Вероніка та учениця 10 класу Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Кадикова Софія, переможці обласної олімпіади з географії, готуються на відбіркових тренувальних зборах для участі у заключному ІV етапі Всеукраїнських олімпіад. Всього 13 учнями громади здобуто 24 дипломи у вищевказаних конкурсах і олімпіадах обласного етапу.

         Це дуже круто. Своїми досягненнями ми завдячуємо Збройним Силам України, які героїчно захищають  територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Наші перемоги – це наш освітній фронт, який ми міцно тримаємо.

         Вміння знаходити обдарованих та здібних дітей дали можливість розкрити талант, створити простір для самовираження – спільні завдання батьків, педагогів, нашої місцевої влади.

         На рівні селищної ради розроблена Програма підтримки обдарованої молоді громади, яка передбачає надання фінансової підтримки талановитим учням, які стали переможцями вищезгаданих олімпіад та конкурсів, та їх педагогам. Тож сподіваємося, що наші здобувачі освіти та педагоги, що їх підготували, будуть відзначені на нашому традиційному святі творчо-обдарованої молоді 1 червня – у Міжнародний день захисту дітей.

         А сьогодні я маю велику честь від імені відділу освіти та Центру професійного розвитку педагогічних працівників Ружинської селищної ради привітати здобувачів освіти, педагогів, що їх підготували із великими досягненнями. Ми пишаємося вами.

 

 

Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників                                 Олександр КОЛЯНОВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь