Пошук

Майбутнє дітей - на першому плані!

Дата: 22.02.2023 09:09
Кількість переглядів: 124

У Білилівці, після тривалого обговорення, батьки дітей, які відвідують місцевий дитячий садок, підтримали ініціативу про його переїзд у нове приміщення на території гімназії. Це відбулося у вівторок під час спільної зустрічі батьків, керівництва громади, представників ДСНС Сергія Гомонюка та Держпродспоживслужби Олександра Чуйкова, депутата селищної ради Ігоря Остапчука, закріпленого за Білилівкою. Для цього ще, правда, треба провести реконструкцію частини існуючого гімназійного комплексу

Два роки "ковіду", рік повномаштабної війни в державі позбавили дітей "живого" спілкування та дошкільної освіти. Батьки, які справді турбуються про майбутнє своїх дітей, про те, щоб вони здобували знання, вчилися спілкуватися один з одним у «реалі», а не онлайн, певні: безпечні умови для навчання і дозвілля їх дітей – на першому плані! Тому, обговоривши пропозицію селищного голови Людмили Біляк, зваживши усі "за" і "проти", батьки погодились, що одна з будівель гімназії найкраще підійде для нового садочка.

Тим паче, це матиме і значний економічний ефект. У 2021 році (увесь минулий рік садочок не працював через війну) тільки на електричне опалення нинішнього приміщення дитсадка йшло близько 300 тисяч гривень на рік. Якщо брати у нинішніх цінах – мова йде за півмільйона гривень. Тому, зекономлені на опаленні кошти (у гімназії – власна котельня) можна буде використати на покращення матеріально-технічної бази дитсадка.

Крім того, сама 140-річна будівля вже давно нагадує за свій вік: працівники дитсадка кажуть, що кожні півроку доводилося переклеювати шпалери, бо споруда просідає. А той, хто говорить про зручне розташування у парку, у зеленій зоні, кажуть місцеві, краще запитати у тих батьків, які справді, а не на інтернет-сторінках приводили дітей до дитсадка: у них обов’язковим атрибутом при зібранні сина і доньки до ДНЗ були креми і спреї від комарів, яких, завдяки «зручному і красивому розташуванню у зеленій зоні» тут завжди було – не перерахувати. Тому 140-річній будівлі колишнього панського маєтку, де виросло не одне покоління білилівчан, актив села вирішив подякувати за багаторічний затишок та облаштувати дитячий садочок для підростаючої малечі інше приміщення, що на території школи.

«Так, роботи до того моменту, коли у цьому місці з’явиться затишний дошкільний заклад, з належною ігровою територією, дуже багато. Але ми готові до реалізації найсміливіших ідей, і, залучившись підтримкою батьків, місцевого бізнесу, всіх небайдужих, разом зможемо реалізувати в життя цей проект. У Білилівці буде дитсадок», - наголошує Людмила Біляк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь