Пошук

Одне з передових сільськогосподарських підприємств Житомирщини СВК «Ружинський» відзначив сторіччя

Дата: 02.12.2022 16:47
Кількість переглядів: 270

Підприємств, які налічують сто і більше років успішної роботи, надто мало не тільки в Україні, але й у всьому світі. Тож маємо пишатися тим, що одне із таких знаходиться у Ружині.

Саме сьогодні, 02 грудня 2022 року, знамена дата в історії сільськогосподарського виробничого колективу «Ружинський» - йому виповнилося рівно 100 років!

Створена у далекому 1922 року мігрантами з Канади комуна «Новий Світ» вже тоді здивувала своїми підходами до роботи, організації виробництва, а головне – турботою не тільки про своїх працівників, але й про інших мешканців Ружина. «Новий Світ» під керівництвом Якова Дудкіна, маючи не багато на початках засобів до виробництва, не просто вийшов у лідери з виробництва сільськогосподарської продукції – саме це підприємство дало змогу вижити багатьом мешканцям Ружина під час голодомору 1932-33 років. 

У середині 30-х років минулого століття комуну перетворено у колгосп, а на початку 50-х років всі ружинські колгоспи були об’єднані навколо «Нового Світу». Чи не це є свідченням успішного розвитку підприємства?

Кілька десятиліть – з 1958 по 1994 рік – тодішній колгосп очолював Микола Гибало, зараз його традиції примножує і створює нові власні Заслужений працівник сільського господарства України Олександр Колібаба, який очолив господарство у буремні дев’яності (у 1994 році), коли валилося все, підприємства банкрутували, а люди залишалися без засобів до існування.

Олександру Колібабі та його колективу вдалося не лише зберегти СВК «Ружинський» (колишній колгосп реорганізували саме у СВК), а й продовжувати виводити підприємство на нові передові ролі не тільки на Житомирщині, але і в Україні. І навіть зараз, незважаючи на повномасштабну війну, СВК «Ружинський» не зупиняється, а, навпаки, докладає максимальних зусиль, щоб посіяти та зібрати урожай, зберегти поголів’я худоби, забезпечити українців хлібом, молоком і м’ясом, підтримує Збройні Сили України та населення в зоні бойових дій, надає допомогу пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим верствам населення Ружина, школам, обдарованим дітям. А це значить, що СВК «Ружинський» має майбутнє і попереду у нього ще не один ювілей. Бо історію кожного підприємства творять люди. І саме їх праця, їх ставлення до роботи є історією успіху такого підприємства.

А з цим у СВК «Ружинський» повний порядок: тут шанують ветеранів праці і підтримують молодих працівників. На цьому наголошували і численні гості своєрідного ювілейного заходу: представники селищної ради, районної військової адміністрації та районної ради, друзі-конкуренти по бізнесу. Слова подяки за нелегку працю звучали, насамперед їм – і тим, хто був присутній у залі, і тим, хто перебував у цей час на робочих місцях…

Тож цілком зрозуміло, чому СВК «Ружинський» і зараз належить до числа передових сільськогосподарських підприємств Житомирщини. Адже він продовжує славні традиції, започатковані ще колишньою комуною «Новий Світ» - зберігати своєрідний дух корпоративної відповідальності за спільну справу, орієнтуватись на сучасні вимоги раціонального і ефективного господарювання. А головне – шанувати і поважати свої працівників.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь