Пошук

Надання методичної допомоги бібліотекарям навчальних закладів громади

Дата: 07.11.2022 10:01
Кількість переглядів: 190

У закладах загальної середньої освіти протягом жовтня проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» було розроблено рекомендовані заходи щодо проведення місячника з метою надання методичної допомоги бібліотекарям навчальних закладів громади.

Бібліотекарі активно долучилися до роботи. У кожному закладі протягом місяця діяли тематичні виставки літератури, відбулися заочні екскурсії, вікторини, конкурси малюнку, читання віршів на тему «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».  

Учням Ружинської гімназії запам’яталась викладка книг «Ми разом єдині», пізнавально-інформаційна година «Видатні українці у світі» (Миколайчук Л. П. (бібліотекар), Курінна Н. С. (бібліотекар), Стадник Л. С. (вчитель «Захисту Вітчизни» ). У Топорівській ЗОШ І-ІІІ ст. діти разом із бібліотекарем вшанували пам'ять героїв, що віддали життя за мир в Україні.

Бібліотекар Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. Ткачук С. М. організувала заочну екскурсію «Пам’ятники літературним героям», свято посвяти в читачі учнів 2 класу. А у Мовчанівській ЗОШ І-ІІІ ст. (бібліотекар Ковтун А. В.) відбулася посвята в козачата «Ми козацького роду». Запам’ятався учням і відкритий марафон «Скажемо «НІ» війні», і конференція «Збережемо пам'ять подвигу», і краєзнавчі читання. 

У Зарудинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Кравчинська Л.О.) здобувачі освіти брали активну участь у конкурсі творчих робіт «Діти України хочуть миру». На знак підтримки ЗСУ пройшов благодійний ярмарок. На потреби Збройних сил України передано 20 000 гривень. Також був проведений майстер-клас з виготовлення свічки «Зігрій своїм теплом». Старшокласники переглянули документальні фільми під загальною назвою «Шлях до миру тернистий і важкий».  

Колектив Бистрицької ЗОШ І-ІІІ ст. теж цікаво провів роботу в рамках місячника. До прикладу, учні 1-4 класів читали вірші про Україну на літературних зустрічах. Долучились вони і до акції «Подаруй книгу», що проводив 9, 11 клас (бібліотекар Зарудня О.Д.). Нестандартні форми роботи використали організатори місячника шкільних бібліотек Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ст.: підготовка рекламно –іміджевої продукції патріотичної тематики (плакати, листівки, колажі), інтерактивний кардмейкінг: виготовлення листівок, присвячених Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек, слайд-презентація «Українські поети – захисники Вітчизни».

Бібліотекарем Паращук С. М. було проведено круглий стіл «Українська сучасна література як засіб патріотичного виховання».

Бібліотекарі творчо підійшли до виконання своїх обов’язків. Усі проведені заходи в рамках Місячника шкільних бібліотек були спрямовані на виховання поваги до книги, формування національної свідомості, готовності до праці й захисту Вітчизни.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь