РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Надання методичної допомоги бібліотекарям навчальних закладів громади

Дата: 07.11.2022 10:01
Кількість переглядів: 242

У закладах загальної середньої освіти протягом жовтня проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» було розроблено рекомендовані заходи щодо проведення місячника з метою надання методичної допомоги бібліотекарям навчальних закладів громади.

Бібліотекарі активно долучилися до роботи. У кожному закладі протягом місяця діяли тематичні виставки літератури, відбулися заочні екскурсії, вікторини, конкурси малюнку, читання віршів на тему «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи».  

Учням Ружинської гімназії запам’яталась викладка книг «Ми разом єдині», пізнавально-інформаційна година «Видатні українці у світі» (Миколайчук Л. П. (бібліотекар), Курінна Н. С. (бібліотекар), Стадник Л. С. (вчитель «Захисту Вітчизни» ). У Топорівській ЗОШ І-ІІІ ст. діти разом із бібліотекарем вшанували пам'ять героїв, що віддали життя за мир в Україні.

Бібліотекар Зарічанської ЗОШ І-ІІ ст. Ткачук С. М. організувала заочну екскурсію «Пам’ятники літературним героям», свято посвяти в читачі учнів 2 класу. А у Мовчанівській ЗОШ І-ІІІ ст. (бібліотекар Ковтун А. В.) відбулася посвята в козачата «Ми козацького роду». Запам’ятався учням і відкритий марафон «Скажемо «НІ» війні», і конференція «Збережемо пам'ять подвигу», і краєзнавчі читання. 

У Зарудинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Кравчинська Л.О.) здобувачі освіти брали активну участь у конкурсі творчих робіт «Діти України хочуть миру». На знак підтримки ЗСУ пройшов благодійний ярмарок. На потреби Збройних сил України передано 20 000 гривень. Також був проведений майстер-клас з виготовлення свічки «Зігрій своїм теплом». Старшокласники переглянули документальні фільми під загальною назвою «Шлях до миру тернистий і важкий».  

Колектив Бистрицької ЗОШ І-ІІІ ст. теж цікаво провів роботу в рамках місячника. До прикладу, учні 1-4 класів читали вірші про Україну на літературних зустрічах. Долучились вони і до акції «Подаруй книгу», що проводив 9, 11 клас (бібліотекар Зарудня О.Д.). Нестандартні форми роботи використали організатори місячника шкільних бібліотек Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ст.: підготовка рекламно –іміджевої продукції патріотичної тематики (плакати, листівки, колажі), інтерактивний кардмейкінг: виготовлення листівок, присвячених Всеукраїнському місячнику шкільних бібліотек, слайд-презентація «Українські поети – захисники Вітчизни».

Бібліотекарем Паращук С. М. було проведено круглий стіл «Українська сучасна література як засіб патріотичного виховання».

Бібліотекарі творчо підійшли до виконання своїх обов’язків. Усі проведені заходи в рамках Місячника шкільних бібліотек були спрямовані на виховання поваги до книги, формування національної свідомості, готовності до праці й захисту Вітчизни.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних