РУЖИНСЬКА ГРОМАДА

Житомирська область, Бердичівський район

Підготовчі заходи до призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2022 року

Дата: 27.09.2022 11:15
Кількість переглядів: 291

   У Бердичівській  РВА  відбулася нарада з головами територіальних громад і представниками Бердичівського РКТЦ та СП під головуванням першого заступника начальника Бердичівської районної військової адміністрації Сергія Бакуменко та голови Бердичівської районної ради Олександра Балянова.

     Під час наради обговорювалися питання щодо проведення мобілізації на території Бердичівського району та проблемні питання, які виникають у процесі оповіщення населення. Особливу увагу акцентовано на осінньому призові на строкову військову службу  громадян віком від 18 до 27 років.
     Заступник начальника Бердичівського РТЦК та СП – начальник відділу рекрутингу та контрактування розповів про підготовчі заходи до призову на строкову військову службу у жовтні-грудні 2022 року. У першу чергу для передачі на військовий облік військовозобов’язаних викликаються призовники, які досягли 27-річного віку. Також по громадах Бердичівського району проводиться робота щодо уточнення інформації по наявності відстрочки у громадян, придатних до проходження строкової військової служби.

         Нагадаємо, що  призовники, яким надано відстрочку від призову на строкову військову службу, зобов'язані щороку до 1 жовтня подавати у відповідні районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки документи, що підтверджують їх право на відстрочку.
      У  квітні через початок активних бойових дій на території нашої держави  Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про внесення змін до свого попереднього указу "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році". Даним указом було скасовано весняний призов на строкову службу до Збройних  Сил   України.
       На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Призов громадян України на строкову військову службу включає проходження ними призовної комісії та відправлення їх до військових частин. Строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу визначаються Указом Президента України.
   Заступник начальника Бердичівського РТЦК та СП уточнив, що військовослужбовці, які проходять строкову військову службу, однозначно не будуть допускатися до участі у бойових діях.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних